Politika

Sastanak predsjedavajućeg Skupštine sa Nacionalnim Demokratskim Institutom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sastanak predsjedavajućeg Skupštine sa Nacionalnim Demokratskim Institutom – Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić upriličio je radni sastanak sa Nacionalnim Demokratskim Institutom (NDI) na temu programskih aktivnosti vezanih za antikorupciju. Predstavnik NDI na sastanku je bio program asistent Vekas Gušo, a sastanku su prisustvovali i zamjenik predsjedavajuće Komisije za borbu protiv korupcije Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Sedmedin Amidžić, sekretar Skupštine Ibrahim Avdagić i predsjednica Tima Vlade Zeničko-dobojskog kantona za borbu protiv korupcije Meliha Omerspahić.

Ovom prilikom predstavnik NDI je upoznao prisutne za programskim aktivnostima NDI koje želi zajedno da sprovodi sa kantonalnim antikoruptivnim timovima. Projekat podrazumjeva materijalnu i tehničku podršku formiranju antikoruptivnih klubova u kantonalnim skupštinama, a zajednički cilj je aktivan rad na izgradnji političkog koncenzusa u borbi protiv korupcije, promovisanju vrijednosti vezanih za polje rada, te značajniji doprinos u izradi zakonskog okvira i procedura u praksi koji trebaju ojačati borbu protiv korupcije, istovremeno insistirajući na provođenju postojećih zakona i strategija.

Predstavnici Zeničko-dobojskog kantona na sastanku su upoznali gosta sa onim što je Zeničko-dobojski kanton uradio na ovom polju te ga informisali o radu Tima vlade Zeničko-dobojskog kantona u borbi protiv korupcije i radu skupštinske Komisije za borbu protiv korupcije. Tom prilikom su naglasili da naš kanton ima Strategiju i Akcioni plan za borbu protiv korupcije za period 2017-2019. godina, te usvojen Izvještaj o provođenju Akcionog plana za borbu protiv korupcije za period 2017-2019. godina.

Dogovoreno je da predstavnik NDI prisustvuje narednom sastanku Komisije za borbu protiv korupcije Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, gdje bi utvrdili zajedničke programske aktivnosti u narednom periodu.

Stručna služba Skupštine ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno