Biznis

Sastanak o problematici izvođenja radova na izgradnji mosta u Drivuši

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Problematika u izvođenju radova na izgradnji mosta u Drivuši, kojim će se na ovom lokalitetu povezati magistralni put M-17 i regionalna cesta Zenica – Lašva, bila je tema sastanka gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića s predstavnicima Javnog preduzeća “Autoceste FBiH” i kompanije “Euro-Asfalt”.

Ovaj sastanak nastavak je ranijih razgovora Gradske uprave, Autocesta i Euro-Asfalta, kako bi se iznašla rješenja za aktuelne probleme s kojim se susreću izvođači radova.

Razgovaralo se o problemu izmještanja dalekovoda, vodnih i kanalizacionih cijevi, te također o izmještanju toplovodnih cijevi. U razgovoru koji je uslijedio, postignut je dogovor da će se pripremiti tehnički prijedlog za izmještanje dalekovada koristeći podzemne kablove, te da će se pokušati pronaći jeftinija varijanta ugradnje podzemnih kablova.

S obzirom da je postignut sporazum oko tehničke dokumentacije za izmještanje vodnih i kanalizacionih cijevi, dogovoreno je da se ispred Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija d.o.o. Zenica pripremi troškovnik za navedene radove izmještanja cijevi, oko čije realizacije i finansiranja će se naknadno razgovarati. Za izmještanje toplovodnih cijevi zatraženo je tehničko usaglašavanje sa projektantima, rješavanje imovinsko-pravnih zahtjeva prema privatnim licima, kao i priprema troškovnika za predviđene radove.

U skladu sa zahtjevom Euro-Asfalta, dogovoreno je da će ispred Gradske uprave biti upućen zahtjev prema JP Željeznice FBiH, kako bi se osigurala saglasnost na novu projektnu dokumentaciju za stubno mjesto SIII. Gradonačelnik Kasumović u narednim će danima posjetiti mjesto izvođenja radova kako bi se uvjerio u realizaciju ovog projekta od velikog značaja za Grad Zenicu.

Izvor: akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno