Info

Sastanak na temu položaja i problema u radu stomatologa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na sastanku u prostorijama Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona upriličenom dana 17.04.2015.g. prisustvovali su ispred Stomatološke komore FBiH Prim.dr.Edin Muhić-predsjednik, Prim. dr. Tarik Kapidžić-predsjednik Ljekarske komore Zeničko-dobojskog kantona, Prim.dr Enes Hundur stomatolog, sekretar Ministarstva Hajrudin Hedžić te Ministar dr. Bojan Gvozdenović.

Sastanak je dogovoren u cilju prevazilaženja problema koji su evidentni u smislu položaja stomatologa na tržištu, zaštite legalnog rada te preduzimanja mjera oko sprečavanja ilegalnog rada stomatoloških ordinacija, te organizovanja stomatologa u zakonski predvidjenim i propisanim odredbama.

Nakon upoznavanja Ministarstva sa problemima i potrebama dogovoreno je da se od strane Ministarstva pokrene inicijativa prema Ljekarskoj komori u smislu prijedloga da se stomatolozi ubuduće organizuju ili pri Federelnoj stomatološkoj Komori koja im nudi sve čime Komora već raspolaže u smislu članstva, edukacije i drugih pogodnosti i prednadležnosti takvog udruživanja ili da osnuju samostalnu Kantonalnu Stomatološku Komoru.

Ovaj postupak je započet od strane Ljekarske Komore Zeničko-dobojskog kantona u čijem sastavu sada egzistira odredjen broj stomatologa našeg Kantona te se u skorije vrijeme očekuje i realizacija predloženih i dogovorenih aktivnosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno