Politika

Sastanak kod gradonačelnika bez dogovora, u utorak poslijepodne zakazan novi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na poziv gradonačelnika Fuada Kasumovića današnjem sastanku su se odazvala većina vijećnika Gradskog vijeća kako bi pokušali iznaći rješenje za trenutnu blokadu grada.

Predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenice Diana Bešić, koja se nije odazvala današnjem sastanku gradskih vijećnika s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, zakazala je za ponedjeljak, 24. februara, sjednicu tog tijela. Na toj bi se sjednici trebalo raspravljati o Prijedlogu budžeta za 2020. godine, a predsjedavajuća Bešić, kao osnov za sazivanje sjednice, navela je zahtjev grupe vijećnika SDA, A-SDA i SBB, koji čine većinu u Gradskom vijeću Zenice.

Današnji sastanak s gradonačelnikom Kasumovićem, koji je trajao nešto oko sat i pol, nakon sat vremena napustio je samostalni vijećnik Đenan Dedić, a ubrzo i troje od četvero vijećnika SDA.

Kako je objasnila predsjednica Kluba vijećnika SDA Emina Tufekčić, samim dolaskom na sastanak izrazili su volju i želju da pomognu građanima Zenice te da su sastanak napustili zbog uvreda koje je gradonačelnik Kasumović uputio njihovom “vijećniku Elviru Puriću, koji je dao dijelove svog tijela za odbranu naše domovine”.

Tufekčić je istakla kako su spremni razgovarati o svim amandmanima, ali i da je potrebno da se na razmatranje Vijeću dostavi Prijedlog budžeta za 2020. godinu. Kasumović tvrdi da nije vrijeđao vijećnika Purića, nego da mu je kazao kako Purić, kao i Kasumovićeva kćerka, s nivoa Federacije Bosne i Hercegovine prima naknadu za invalidnost. Takvu je raekciju pripisao nervozi u taboru SDA.

-Veoma smo blizu. Sutra u pola pet, na zahtjev ove većine koja je sjedila u sali, dogovoreno je da nastavi sastanak… Moja je ponuda bila da se odmah deblokira grad i odmah, ujutro, da imaju Prijedlog budžeta- kazao je Kasumović.  Kasumović kaže da mu nije poznato da je predsjedavajuća Bešić zakazala sjednicu GV niti s kojim tačkama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno