Zenica

Sarvan: Ako policija krene u deblokadu stanice nećemo se suprotstavljati

Sarvan: Ako policija krene u deblokadu stanice nećemo se suprotstavljati – Dvadesetak radnika JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ i jutros se okupilo u prostoru Autobuske stanice Zenica, koju još od utorka drže u blokadi, te s te lokacije u gradu nema ni polazaka ni dolazaka autobusa.Preduzeće je  blokirano od Kantonalnog poreznog ureda Zenica pa nema novca ni za nabavku goriva, a nakon što je jučer propao pokušaj da se na hitnoj i vanrednoj sjednici Gradskog vijeća iznađe rješenje za izlazak iz krize, Sindikat preduzeća najavljuje i neke radikalnije poteze.

“Mi smo donijeli konačnu odluku da ćemo danas, sutra i prekosutra nastaviti s ovakvim načinom iskazivanja bunta. Nije ovo štrajk, nego bunt i revolt, a u utorak, u sedam sati, grupa od 20-30 radnika će se zatvoriti u prostorije stanice i započeti štrajk glađu. Ništa nama ne znači ako nam i nabave gorivo za rad, jer mi nemamo ni plaća, nemamo od čega živjeti, odnosno nemamo šta odnijeti svojim kućama”,  kaže Huso Sarvan, predsjednik Sindikata “Zenicatransa”.

Sarvan ističe kako su upoznati s dopisom kojeg je nakon jučerašnje propale sjednice GV gardonačelnik Fuad Kasumović uputio policiji, zahtjevajući intervenciju te deblokadu stanice, prenosi FENA.

“Policija nije dolazila, nama se još niko nije obraćao, ali naš je stav jasan: Mi se nećemo ni s kim sukobiti. Ako gradonačelnik misli da pošalje nekoga, to je njegovo pravo. To je njegova sila koju provodi ne samo nad radnicima ‘Zenicatransa’, nego i nad vijećnicima i građanima garda Zenica, jer mi smo ovdje najmanje bitni”, ističe Sarvan.

On je dodao da je  Kasumović podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika Sindikata, direktora Darmina Terzića i još nekih osoba.

“Sve ono što se njemu ne sviđa, što ne uspije uraditi, svi su drugi krivi. Sve što neko drugi predloži nije uredu. Niko nema pravo, niko ništa ne zna”,  kaže Sarvan te dodaje da niko iz Gradske uprave proteklih dana, od kako su zbog nedostatka goriva obustavili rad, nije došao i razgovarao s radnicima.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem