Politika

Sarajlić: Ostaje moj potpis podrške mandataru Bradariću

Sarajlić: Ostaje moj potpis podrške mandataru Bradariću – Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ismet Sarajlić napustio je pregovore o raspodjeli ministarstva za novu Vladu ZDK te, nakon predsjednika KOSBB-a ZDK Ermina Čehića koji je ranije napustio salu, također potvrdio da se SBB povlači iz procesa formiranja vlasti u tom kantonu.

– SBB je, generalno, dao podršku mandataru Mehmedu Bradariću. Mi, za sada, nemamo instrukciju da li ta podrška stoji ili ne stoji.

Moje, lično mišljenje je da se radi o čestitom čovjeku, koji to može iznijeti na svojim plećima – kazao je Sarajlić.

On je dodao kako SBB, u ovom trenutku, nije zainteresiran za pozicije, uključujući i njegovu predsjednika Skupštine ZDK.

Na novinarsko pitanje da li njegov potpis podrške mandataru znači i da će dati podršku Vladi ZDK, Sarajlić ističe kako će Vladu ZDK podržati ako “budu izabrani pravi ljudi, u kojima nema kalkulisanja, raspodjele pozicija…nego to bude časno i pošteno i u interesu građana, koji to i očekuju”.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem