Sudske klupe

Saradnjom policije i građana u Zenici pronađeno 27,5 kg opojne droge

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u okviru pojačanih aktivnosti na suzbijanju i sankcionisanju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, te kontinuiranom saradnjom u kontaktu sa zajednicom i građanima, došli su do konkretnih operativnih saznanja da se na području Zenice, naselje Bilimišće, nalazi veća količina narkotičkih sredstava.

Postupajući u skladu sa navedenim saznanjima, dana 02.02.2020. godine, u 10,30 sati, u Zenici, u ulici Bilimišće, u pomoćnom objektu-šupi, policijski službenici Policijske stanice Crkvice pronašli su dvije platnene torbe u kojoj su se nalazili paketi oblijepljeni prozirnom folijom sa sadržajem NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici, kojom prilikom je pronađena materija izuzeta a izvršenim vaganjem i preliminarnim vještačenjem utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi marihuani, ukupne težine 27,5 kg.

U vezi sa navedenim događajem poduzete su sve neophodne operativno-taktičke mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i pronalaska počinioca navedenog krivičnog djela.

Navedene aktivnosti su rezultat stalne saradnje policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona sa građanima, institucijama i drugim subjektima zajednice. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo građanima na saradnji u svakom pogledu koja rezultira otkrivanjem počinilaca inkriminisanih radnji.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno