Biznis

Saradnja Vlade ZDK i Privredne komore na stvaranju povoljnoprivrednog ambijenta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić potpisao je u sjedištu ZDK-a s predsjednicom Privredne komore ZDK-a Dianom Babić Memorandum o saradnji radi unapređenja u oblasti privređivanja sistemskim i konkretnim mjerama.

“Ovaj sporazum treba da ucrta naše smjernice u kojem pravcu treba da idemo. Naravno, sve što radimo, radimo kako bismo zadržali mlade ljude te napravili povoljan privredni ambijent za sve nas”, istakao je pemijer Ganić. Navodi kako je ZDK kičma razvoja privrede BiH, te dodaje da su vlasti u tom kantonu trajno opredjeljene da rade na stvaranju povoljnog privrednog ambijenta.

“Ovo je početak dobre priče s Privrednom komorom ZDK koja okuplja veliki broj poslodavaca”, naglasio je Ganić. Predsjednica Babić kaže da je Privredna komora imala dobru saradnju i s prethodnim kantonalnim vladama te resornim ministarstvima, s kojima je imala potpisane sporazume za određene oblasti.

“Svjesni smo poteškoća u kojima djeluju privredni subjekti i upravo je Memorandum kreiran kako bi provedba aktivnosti doprinijela unapređenju ambijenta”, kazala je Babić, potcrtavši da jedino sinergijom i kontinuiranim djelovanjem mogu unaprijediti oblasti privređivanja i obrazovanja, a sve s ciljem opstanka mladih u BiH.

FENA/Vlada ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno