Info

VITA Zenica i Saveza Organsko FBiH

U okviru projekta “Okolišno prihvatljiv, novi organski pristup poljoprivredi u prekograničnom području Srbije i BIH – ENO Agri”, preduzeće VITA iz Zenice i Savez udruženja organskih proizvođača FBiH potpisali su neadvno ugovor o saradnji.

Projekat ENO Agri finansiran je iz fondova Europske Unije, i ima za cilj kreirati zajednički regionalni brend, pod kojim će djelovati proizvođači organskih proizvoda sa područja BiH i Srbije. Nastupajući pod zajedničkim brendom, prozivođači će imati bolje šanse za plasiranje svojih proizvoda kako na regionalnom, tako i na tržištu EU.

Implementacija projekta podrazumijeva izradu logotipa za odabrane regionalne brendove – proizvođače učesnike projekta, kreiranje video reportaže koja će promovisati proizvođače i njihove proizvode, naglašavajući potencijal organske proizvodnje te provedbu cjelokupne promotivne kampanje.

Početak implementacije projekta “ENO Agri” predviđen je za mart 2015. godine, navodi se u saopćenju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem