Biznis

Saradnja bh. privrednika sa Rumunijom

Saradnja bh. privrednika sa Rumunijom
Saradnja bh. privrednika sa Rumunijom
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saradnja bh. privrednika sa Rumunijom- Na inicijativu Ambasadora Ambasade Bosne i Hercegovine u Bukureštu NJ.E. dr. Mile Vasića u Zenici u sali Gradskog vijeća održan je sastanak s privrednicima s područja Zeničko-dobojskog kantona. Sastanku su prisustvovali i predstavnici resornih općinskih/gradskih službi.

Domaćini su pored Ambasadora bili sekretar Grada Zenica Selver Keleštura i predsjednik Privredne komore Ze-do kantona Šefkija Botonjić.

Ambasador je ovom prilikom predstavio potencijale Rumunije, zemlje Evropske unije, ističući da je prioritetni zadatak Ambasade BiH u Bukureštu u narednom periodu povećanje spoljnotrgovinske saradnje Bosne i Hercegovine i Rumunije. Ukazao je na mogućnosti koje pruža rumunsko tržište.
Namjera organaizatora sastanka je da se direktnim kontaktom s privrednicima dobiju informacije o potencijalima, vrstama roba i usluga koje se nude, kako bi se predstavili rumunskoj privredi.

NJ.E. Mile Vasić pozvao je zainteresovane privrednike da se prijave na web sajt Ambasade BiH u Bukureštu na link:

http://lat.bhambasada.org/  radi uspostavljanja baze podataka i priprema Sajma bh. privrede u Bukureštu koji se planira za proljeće iduće godine.

Sekretar Keleštura je informisao Ambasadora i privrednike da je Grad Zenica u procesu certifikacije općina/gradova s povoljnim poslovnim okruženjem u okviru projekta BFC SEE za Jugoistočnu Evropu. Program pruža mogućnost unapređenja saradnje gradske uprave i privrednika. Današnji sastanak je primjer dobre prakse neposredne saradnje diplomatskih predstavništava s lokalnim zajednicama.

Takvu praksu podržali su i privrednici, koji su se pozitivno izrazili o dosadašnjoj saradnji s Rumunijom i njenim privrednicima.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno