Biznis

Saradnja Agencije ZEDA i UNSA se nastavlja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saradnja Agencije ZEDA i UNSA se nastavlja – Jučer, 29. novembra 2017. godine, ZEDA je bila domaćin studentima i profesorima s Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Ovo je još jedna u nizu aktivnosti Mašinskog fakulteta i Agencije ZEDA koji dugi niz godina uspješno sarađuju.

U cilju kvalitetne realizacije nastave iz predmeta „Kontrola kvaliteta namještaja“, 20 studenata II godine drugog ciklusa studija Mašinskog fakulteta UNSA, na čelu s profesorima, posjetilo je Laboratoriju LIND. Ovom prilikom osoblje Agencije ZEDA gostima je predstavilo rad laboratorije za ispitivanje sigurnosti proizvoda: namještaja i dječijih igrališta (nastalu implementacijom projekta MENTOR) kao i novu laboratoriju – za ispitivanje građevinske stolarije (prozori i vrata) i fasadnih elemenata, nastalu projektom MENTOR 2.

Posjeta je upriličena s namjerom da se studenti educiraju i upoznaju s metodama i opremom za ispitivanje sigurnosti proizvoda.
Ovom prilikom, studenti iz Sarajeva su obišli i razvojni centar Agencije ZEDA – Impulsni kreativni centar (ICC) u kojem im je predstavljena namjena i moderna opremna ICC-a te trenutne i planirane aktivnosti ovog modernog coworking prostora naročito atraktivnog i privlačnog za mlade ljude spremne na istraživanje, inovativnost, kreativnost, učenje o IT svijetu kao i stručnjake koji su svoje znanje spremni prenijeti na druge.

Zahvaljujemo se studentima i profesorima UNSA na posjeti i radujemo se saradnji koju ćemo svakako nastaviti i ubuduće.

Više informacija o Laboratoriji LIND klikom na LINK (http://www.zeda.ba/service/lind/)
Više informacija o Impulsnom kreativnom centru klikom na LINK (http://icc.zeda.ba/)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno