Zenica

ŠAPA Zenica: Je li ovo Zenica kakvu želimo?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vezano za jučerasnju objavu još jednog psa ubijenog vatrenim oružjem u Gradu Zenica, želim da obavijestim ljubitelje životinja da je na jučerašnjoj sjednici gradskog vijeća, između ostalog raspravljano i o načinu rješavanja problema napuštenih pasa.

Pod načinom “rješavanja” možete pretpostaviti šta se želi postići i na koji način.

Jedina koja se zauzela za napuštene pse je Aida Halac koja je otvoreno, na sjednici iznijela svoj stav oko adekvatnog rjesenja problema, o uzroku i posljedici kao i o karikama u lancu: gradski azil, sterilizacije, te potreba konacnog i aktivnog djelovanja Kantonalne veterinarske inspekcije na rješavanju problema vezanih za neodgovorno vlasnistvo!

Ovom objavom, kao jedino Udruženje za spašavanje zastitu životinja u Zenici, želimo pružiti podršku Aidi Halač u njenoj/našoj borbi za zaštitu prava životinja, prvenstveno NAPUŠTENIH pasa, te podsjetiti na odredbe državnog Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, kao i na cilj i svrhu donošenja takvog Zakona.

Ubijanje nikad nije i neće biti način rješavanja problema napuštenih pasa!

Eventualno dalje preuzimanje bilo kakvih koraka u tom pravcu vodit će prijavljivanju krivičnog djela nadležnom Kantonalnom tužilaštvu u cilju otkrivanja i procesuiranja odgovornih za podstrekavanje i činjenje takvih krivičnih djela.

Ovo nisu ’90-te i ovo nije mjesto negdje na kraju svijeta gdje se problem rjesava METKOM ili MOTIKOM!
Ovo je NAS GRAD i 21.vijek.

Ne želimo ovakvu Zenicu!!!

Udruženje za spašavanje i zastitu zivotinja, ŠAPA Zenica.

Potpredsjednica Udruženja, Dijana Ibraković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno