Politika

Saopštenje za javnost: Stranka penzionera/umirovljenika – događaji sa 37. sjednica Gradskog vijeća Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopštenje za javnost: Stranka penzionera/umirovljenika BiH – događaji sa 37. sjednica Gradskog vijeća Zenica – Mi penzioneri Grada Zenice, nas 22000 koji su je gradili, koji u njoj žive i neće iz nje otići a koji smo ujedno i najredovniji punioci budžeta Grada Zenice, sa velikom zabrinutošću pratimo zadnja politička dešavanja u Gradskom vijeću.

Naročito nas je uznemirilo i zabrinulo ponašanje vijećnika na 37.sjednici Gradskog vijeća i njihov odnos prema rješavanju životnih pitanja Grada Zenice, kao i nebriga “većine” o egzistencijalnim pitanjima  za nas penzionere kao što su rješavanje grijanja naših domova i gradski prevoz.

Sramotno je i  bez ikakvog opravdanog razloga smjenjivanje Predsjedavajućeg Gradskog vijeća g-dina Gorana Bulajića a što nam potvrđuje činjenicu da je većini vijećnika važniji lični interes i interes njihovih stranaka od interesa građana ovog grada.

Osuđujemo takvo ponašanje i odnos prema institucijama Grada Zenice koji ulažu veliki napor da naš grad učine boljim mjestom za življenje.

Čvrsto stojimo iza stava da je preče riješiti stanje u JP “Zenica trans” , JP “Grijanje” itd. nego zamjena Predsjedavajućeg Gradskog Vijeća.

Sva ova dešavanja samo potvrđuju činjenicu da Stranka penzionera/umirovljenika mora imati svoje predstavnike u Gradskom vijeću kako bi uticala da se više moralnosti i ozbiljnosti uvede u rad ove institucije.

Neshvatljiv je i neprihvatljiv sadašnji destruktivni odnos prema Gradonačelniku Grada Zenice a koji nastoji na transparentan način realizovati projekte od interesa za građane Zenice o čemu redovno obavještava javnost.

Želimo još i da vas podsjetimo da su Lokalni izbori tek iduće godine, da građani pomno prate ponašanje svih i da bi do tada trebalo nešto i uraditi za njih a ne samo davati lažna obećanja u vrijeme izbora.

Predsjednik GO SP/U Zenica Senad Pajić

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno