Politika

Saopštenje za javnost: SDA Zenice neće dozvoliti narušavanje javnog interesa u Nemiloj

Saopštenje za javnost: SDA Zenice neće dozvoliti narušavanje javnog interesa u Nemiloj – Svjedoci smo pokušaja da se putem medija problem građana Nemile povodom najava prolaska koridora Vc kroz centar njihovog naselja pokušava relativizirati čime se javni interes građana stavlja u drugi plan. S tim u vezi, SDA Zenice ponavlja da trasa koridora Vc neće proći kroz Nemilu bez saglasnosti lokalnog stanovništva.

Ovo je stav SDA Zenice i KO SDA Zeničko – dobojskog kantona od početka i on se nije mijenjao niti će se promijeniti. Zato naglašavamo da smo spremni ići do kraja u zadovoljenju interesa stanovništva Nemile, uz insisitranje na pravednom rješavanju ovog pitanja.

Javna rasprava na ovu temu nije nikada provedena. Sve drugo je nebitno. Zbog toga konsekvence neće sigurno snositi građani Nemile. Iz toga proizilazi da su stanovnici Nemile uskraćeni da izraze svoje mišljenje o trasi koridara Vc, što dovodi u pitanje pravnu valjanost Regulacionog plana, kao i legalitet i legitimitet svih kasnijih odluka i određivanje trase autoputa na ovom njegovom dijelu, navodi se u saopćenju za javnost SDA Zenice.

Podsjećamo da je 6. aprila ove godine premijer Zeničko-dobojskog kantona Galijašević sa predstavnicima građana Nemile u Vladi Federacije BiH održao sastanak sa premijerom Fadilom Novalićem, kojem je prisustvovao i Jasmin Bučo, izvršni direktor za projektovanje JP „Autoceste FBiH“.

Na sastanku se razgovaralo na temu trase koridoraVc kroz naselje Nemila. Premijer Galijašević i predstavnici građana Nemile su upoznali federalnog premijera Fadila Novalića i direktora Jasmina Buču da stanovnici Nemile izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da projektovana trasa koridora Vc prolazi kroz samu Nemilu. Prilikom sastanka je istaknuto da trasa koridora Vc neće proći kroz Nemilu bez saglasnosti lokalnog stanovništva.

SDA Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem