Politika

Saopštenje za javnost SBB Zenica: Brutalan napad na SBB u Orahovici

Saopštenje za javnost SBB Zenica: Brutalan napad na SBB u Orahovici – Na predizbornom skupu Saveza za bolju budućnost u Orahovici, dana 29.9.2018. godine, u večernjim satima došlo je do teškog incidenta u kojem je učestvovalo više lica koje je predvodio izvjesni Hadis Aščerić iz Orahovice, poznat kao lokalni nasilnik i lice sklono devijantnom ponašanju.

Kako su izjavili mnogi očevici događaja, prisutni na skupu, prvo su upućene verbalne prijetnje i to u smislu da od predizbornog skupa SBB-a neće biti ništa. Ne obazirući se na prijetnje, članovi SBBa su počeli sa predstavljanjem kandidata za Kantonalnu listu, kada je Aščerić bez ikakvog povoda i ničim izazvan prekinuo skup čupajući kablove od razglasa i otimajući mikrofon. Na opšte zaprepaštenje prisutnih mještana koji su zahtjevali da se skup nastavi, Aščerić je ostao dosljedan izjavljujući „da se ne boji policije i riječima da ovo nije nikakav problem , a da problemi mogu tek nastupiti“, te je prekinuo skup. Po dolasku policije, došlo je do naguravanja sa policajcima, te je po našim saznanjima, Aščerić priveden u Policijsku stanicu Nemila, gdje je, opet po našim saznanjima ostao u pritvoru.

Savez za bolju budućnost zahvaljuje mještanima Orahovice na velikoj podršci i hrabrosti koju su iskazali u ostvarivanju svojih građanskih prava da saslušaju Savez za bolju budućnost . Svjesni smo da smo svi mi mete za odstrel od ljudi koji su brutalno uništili našu državu, ali se ne bojimo kao što se nije bojao ni predsjednik Fahrudin Radončić kada nije dao da policija tuče vlastiti narod i prošao svu golgotu režima koji se ovako obračunava sa neistomišljenicima.

Ovim poručujemo da su nam jako poznati nalogodavci ovog čina i sa zadovoljstvom možemo poručiti građanima Orahovice, Zenice, Ze-Do kantona i Bosne i Hercegovine da je vrijeme tiranije, siledžijstva i prijetnji prošlost, te da građane ove države ničim ne mogu ucjeniti, jer se više ničega NE BOJIMO.

Poslije održanih veličanstvenih skupova na području cijelog Ze-Do kantona i grada Zenice, SBB niko ne može zaustaviti na pobjedničkom putu i borbi za istinu, pravdu i razvoj naše države. Do pobjede,

SBB ZENICA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem