Politika

Saopštenje za javnost Platforma za progres: poboljšanje poslovnog ambijenta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopštenje za javnost Platforma za progres: poboljšanje poslovnog ambijenta – Platforma za progres Zenica se zalaže za poboljšanje tržišne ekonomije kroz investiranje u poslovni ambijent. Pri tome, podrazumijevamo i pojednostavljene procedure registracije preduzeća, obrta i udruženja.

Uređena planska dokumentacija, pojednostavljene i transparentne saglasnosti za gradnju,  u skladu sa evropskim standardima, su samo jedan od segmenata za podsticaj preduzetničke i poslovne klime za naše građane i sigurnost za investitore. Poboljšanje se može postići putem  adekvatnih programa, ukidanjem parafiskalnih nameta, pojednostavljenjem zakonskih zahtjeva za djelatnosti obrtnika i malih privrednika, te efikasnijim administrativnim procedurama.

Zalažemo se za otvaranje novih firmi, naročito onih koje se bave naprednim tehnologijama, kroz stvaranje poslovnog ambijenta koji će biti dinamičan, sa jednakim šansama za sve.

Ali, istovremeno se zalažemo i za povećanje poljoprivredne proizvodnje, za što su potrebne stimulacije u vidu subvencija i povećanja grantova.

Oživljavanjem privrede, povećali bi zaposlenost i prihode stanovništva, čime bi primarno podigli socijalni standard, a istovremeno smanjili kreditna zaduženja i ostvarili dostatna javna sredstva, potrebna za razvoj i podizanje kvaliteta zdravstvenih usluga, obrazovanja, kulture, te razvoj komunalne i saobraćajne infrastrukture.

Platforma za progres, Gradski odbor Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno