Nogomet

Saopštenje za javnost NK Čelik: Još jedna opstrukcija u nizu stigla na adresu

Saopštenje za javnost NK Čelik: Još jedna opstrukcija u nizu stigla na adresu – U nizu tužbi i presuda koje su nastale neradom prethodnih Upravnih odbora NK “Čelik”, na vrata našeg Kluba stigla je još jedna, koja direktno utiče na dobijanje licence za takmičenje u BH Telecom Premijer ligi.

U pitanju je presuda za Rizvanović Denijala za dug iz 2009. godine u iznosu od 38.523,23 KM. Ovo je još jedan slučaj koji je sklonjen i nije ušao u revizije Kluba.

Aydin Olgun je još jednom prevaren i postavlja se pitanje zašto se baš sada ova presuda izvadila iz registratora i zašto je bila sklonjena. Svaki dan se Klub susreće sa ogromnin problemima po pitanju starih dugovanja i teško je raditi normalno u ovakvim uslovima, bez podrške lokalnih firmi i sponzora. Iako je G-din Olgun bio jasan kada je došao u NK “Čelik” da ga ne zanimaju stari dugovi, on iste pokušava rješavati uporedo sa tekućim obavezama Kluba, njegovih igrača i zaposlenika. U ovoj sredini je vrlo teško funkcionisati normalno, “apetiti” navijača rastu svakom pobjedom, a svakim porazom su Klub i igrači izloženi medijskom “pljuvanju” i omalovažavanju.

Iako je rukovodstvo Kluba naglasilo na početku sezone da su ambicije NK “Čelik” plasman u sredini tabele i stabilizacija Kluba, nakon serije dobrih rezultata “apetiti” navijača su porasli i očekivali su plasman u neko od evropskih takmičenja. Danas kada je jasno da je to bila nemoguća misija svi su zaboravili na ambicije koje su postavljene na početku sezone.

Navijači su se borili za novi Statut, dobili su ga, borili su se za reprogram, i reprogram je pokrenut i Grad rate redovno uplaćuje. NK “Čelik” treba podršku navijača i lokalne zajednice da bi nastavio pravim putem, pogotovo kada se vidi sa kakvim se problemima susreće svaki dan.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem