Politika

Saopštenje za javnost: BPS – Sefer Halilović ZDK

Saopštenje za javnost: BPS – Sefer Halilović ZDK – Povjereništvo Regionallnog odbora BPS -Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona je ostalo preneraženo odnosom aktuelne vlasti prema boračkoj populaciji ! Pitamo se : dokle više drugovi – “gospodo” Novaliću, Bukvareviću, Patkoviću , Drekoviću i ostali ??? Da li je to boračka populacija pokusni kunić na kome se vi , vladajuće oligarhije i aktuelna vlast iživljavate nad najboljom i najvrednijom populacijom našeg društva ili je neko od vas posegnuo za ovakvim razvojem događaja da odradi i odbrani neku svoju tajkunsko-kriminalnu doktorsku disertaciju na temu: ” Granice izdržljivosti i preživljavanja boračke populacije u nemogućim i paklenim uslovima mira” ?

Prije svega , neko ko je vladao i ko danas vlada ovim prostorima ( a zna se ko je to) je imao na umu narodnu izreku : “Zavadi pa vladaj” , s tim što je vlast dozvolila da se desi što se desilo vezano za formiranje preko 1600 boračkih udruženja / udruga na području Federacije BiH sa razlozima kupovanja i očuvanja socijalnog mira, lakšeg manipulisanja boračkom populacijom , nepotizmom do bola, korupcijom i kriminalom u podjeli boračkih sredstava. Tako se drugovi “gospodo” stvorio prividni mir i to je tinjalo sve od 1995.godine pa do danas. Razbijeni borci u miru su zahvaljujući svojim vođama u silnim udruženjima dobijali mrvice i te vođe su kako tako čuvale mir ali i svoje “zaslužene” privilegije koje su dobijale od vlasti. Normalo je da masa obespravljenih i poniženih pripadnika boračke populacije dođe jednom tobe i zatraži ono što joj pripada, ono što joj je oteto , a to je ispunjenje samo tri uslova: 1. Registar boraca 2. Uvođenje boračkog dodatka i 3. Ukidanje finansiranja preko 1600 boračkih udruženja od strane vlasti. Zar je to mnogo za one koji su najzaslužniji da i vi , drugovi-“gospodo” Novaliću, Bukvareviću, Patkoviću, Drekoviću i ostali , kao i drugi građani ovih prostora uživate u blagodetima mira i vaših pozicija.

Nije nam jasna činjenica, da u manjem BiH entitetu, agresorskom entitetu presuđenom u Hagu, pripadnici jedinica ozloglašenih agresora dobiše i imaju “nagradu ” u vidu boračkog dodatka zato što su: bili agresori na Bosnu i Hercegovinu, zato što su poubijali i masakrirali desetine hiljada nevinih , zato što su počinili neviđena zvjerstva koja je međunarodna zajednica definisala jednom riječju GENOCID , zato što su silovali , patili i mučili na hiljade bespomoćnih žena, zato što su poubijali na hiljade nevine djece itd. itd,. a da ne govorimo o materijalnoj šteti ! Borci za slobodu od vas dobiše patnju, bol i poniženje !

E zato vas sram bilo drugovi – “gospodo” Novaliću, Bukvareviću, Patkoviću, Drekoviću i ostali pa vam Povjereništvo Regionalne organizacije BPS -Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona poručuje da dobro preispitate svoju savjest šta to vi radite , šta hoćete i šta vam je krajnji cilj , dok se većina pripadnika boračke populacije bori za goli život, za puko preživljavanje od danas do sutra protestvujući na mnogim barikadama a ne zaboravite da je dužnost i obaveza sudskih i tužilačkih organa da preispita i vaše postupke i radnje u ovoj neviđenoj torturi, ponižavanju i pljački boračke populacije. Neko mora položiti račune ali za prave račune u dosadašnjoj raspodjeli silnog boračkog novca. A to ste vi !

Povjereništvo Regionalne organizacije BPS -Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona je na strani boračke populacije. Nismo za silu , balvan ili ružičaste revolucije ali jesmo za jedno razumno priznavanje prava onim koja ta prava i pripadaju. Otvorite pandorinu kutiju , nemojte bacati prašinu u oči boračkoj populaciji i građanima vašim politikantskim, predizbornim i populistčkim registom i predloženim pravima , gdje boračkog dodatka nema! Ako su problem jedinstveni matični brojevi vašeg registra predlažemo vam objavite registar bez matičnih brojeva jer borci najbolje znaju po imenu i prezimenu ko je ko i ko je bio sa kim u rovovima. Drugovi -“gospodo” očistite taj vaš famozni registar. Kako god ste znali da u taj registar upisujete od kafe kuharice do tetiča, dajđića ili drugog roda koji nije ni vidio liniju smognite snage i obračunajte se sa samim sobom i u registar unesite prave jedine i zaslužne borce koji to i jesu.

Posebno očistite vrh boračkih udruženja, raznih upravnih odbora i komisija kojekakvih fondova , za čije poslovanje imate dosta negativnih revizorskih ocjena. E to vi nemožete i nečete jer su u tim strukturama vaši ljudi pa je nepojmljiva situacija da se visoki dužnosnik kojekavih fondova, upravnih odbora i komisija u isto vrijeme nađe na dvije strane , kao predstavnik boračke populacije ali i kao “glasnogovornik” i savjetnik Vlade iz sjene ! To je licemjerno i tako ne možemo ni do Čakrekčija a kmaoli do Evrope!

Na svu muku i jad boračke populacije treba dodati i jačanje policijske države, države pravde i prava ali samo u slučaju kažnjavanja boraca koji protestvuju i bore se za ono što im pripada. Ne zalažemo se niti su se borci borili za pendrek državu niti za neku specijalnu državu , jer svako malo specijalne jedinice policije demonstriraju naučeno nad onima koji su im omogučili da budu to što jesu. I dok se provode razne mjere ponižavanja i torture imamo i to da borci polako umiru, ali od gladi i ponosa , drugovi- “gospodo”, da jedni drugima pale kuće, da im djeca nemaju šta jesti a vi dotle drugovi -“gospodo” Novaliću, Bukvareviću, Patkoviću, Drekoviću i ostali špartate Federacijom BiH i od jednog do drugog kantona tražite podršku za vaš nerad, nemar , javašluk, kriminal i korupciju. Nemojte još više razjedinjavati borce, nemojte dosipati so na ranu jer su i ove rane ogromne i još nezacijeljene.

Kantonalni odbor BPS -Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona od vas zahtijeva da se klonite politikantstva, populizma, predizborne euforije , gramežljivosti, pljačke , kriminala i da pogledate već jednom istini u oči i :

1. da u Zakon ugradite pravo na borački dodatak na koji će boračka populacija imati pravo što se treba definisati sa pravim predstavnicima boračke populacije a ne sa vašim političkim trabantima i poslušnicima,

2. da objavite famozni registar boraca bez matičnih brojeva , koji će biti dostupan svakom građaninu i napravite razliku između prve linije i “podrumaša i tajkuna” boraca,

3. da prekinete finansirati boračka udruženja i da se izvrši revizija rada dosadašnjih udruženje i njihovih vođa kao i da se izvrši izbor i imenovanja novih čelnika tih udruženja na pravedan i demoktraski način iz reda nekorumpiranih i čestitih boraca,

4. da pročešaljete poslovanje i rad svih vaših krovnih komisija, upravnih odbora i čelnika fondova i drugih koji su zaduženi za raspodjelu boračkog novca i da odgovorne i prekršioce po zakonu procesuirate i stavite na stub srama ako za to ima osnova u što ne sumnjamo,

5. da se u rješavanje boračkog dodatka uključe svi ( opštine, gradovi , Federacija, vijećnici, poslanici i da se u ime toga svi odreknu dijela svojih primanja koje dobijaju zahvaljujući borcima ) i

6. da upalite svjetlo u svojim kancelarijama i glavama jer je očito da ste vi u tami današnjeg aktuelnog trenutka i vaše samodovoljnosti za lični interes i korist.

Borcima poručujemo: uz vas smo i ne dozvolite da vas isprovociraju i još jednom žedne preko vode prevedu ! Samo dostojanstveno, mirno, hrabro i odlučno, bez rušenja, paljenja i bilo koje destrukcije , kroz sistem vlasti i na osnovu legalnog i legitimnog vašeg prava na miran i dostojanstven građanski neposluh, jer će se to na kraju isplatiti, do pobjede i ostvarenja vaših ciljeva.

Povjereništvo Regionalne organizacije BPS -Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: