Politika

Saopštenje povodom odluke Vlade FBiH o dodjeli sredstava za borbu protiv COVID-19

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopštenje povodom odluke Vlade FBiH o dodjeli sredstava za borbu protiv COVID-19 – Povodom odluke koju je donijela Vlada FBiH, u kojoj se dodjeljuju sredstva u iznosu od trideset miliona konvertibilnih maraka univerzitetsko-kliničkim centrima za medicinske tretmane oboljelih od COVID-19, dužni smo da reagujemo i napomenemo nadležne da zapostavljaju kantonalne bolnice u kojima se već duže vrijeme liječe oboljeli od korona virusa.

Pitamo Vladu šta je sa Kantonalnom bolnicom Zenica u kojoj se trenutno liječi pet oboljelih osoba, a u samom gradu se nalazi preko sedam stotina osoba u samoizolaciji? Šta je sa Kantonalnom bolnicom Bihać, gdje se takođe nalazi oboljela osoba? Šta je sa drugim kantonalnim bolnicama koje su u gorem stanju od kliničkih centara?

Bez obzira na činjenicu da je Vlada FBiH osnivač kliničkih centara, a nije osnivač kantonalnih i opštih bolnica, smatramo da u vremenu pandemije sredstva moraju biti ravnomijerno raspoređena.

Pozivamo Vladu FBiH na promjenu odluke na način da se u raspodjelu navedenih 30 miliona KM uključe i sve kantonalne i opšte bolnice u FBiH.

Platforma za progres Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno