Politika

Saopćenje za medije: Gradonačelnik Kasumović zahvalan sportistima ratnim vojnim invalidima na promociji grada i države

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za medije: Gradonačelnik Kasumović zahvalan sportistima ratnim vojnim invalidima na promociji grada i države  – Naslov sveukupnih pobjednika 15. Sportskih igara Saveza ratnih vojnih invalida FBiH kojeg je osvojilo 18 zeničkih sportista u sastavu reprezentacije ZDK bio je povod da ovu grupu ratnih vojnih invalida danas u svome kabinetu ugosti gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

“Vi nam svima trebate biti primjer kako se brane boje svoga grada i svoje domovine.  Bili ste najhrabriji kada je to trebalo a danas ste najbolji ambasadori Zenice i BiH na sportskim terenima. Od srca vam u svoje i u ime Gradske uprave i građana Zenice čestitam na ostvarenim sportskim rezultatima. Gradska uprava je ove godine u budžetu osigurala do sada najveća sredstva za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom čime smo pokazali da podržavamo vašu resocijalizaciju, da cijenimo ono što ste uradili za državu i grad ali i pratimo ono čime se danas bavite”, rekao je između ostalog gradonačelnik Kasumović.

Zeničani Ahmet Karalić u šahu, Zikret Mahmić u sjedećoj odbojci i Sinan Gluhić u malom nogometu najbolji su pojedinci igara održanih u Goraždu, gdje su sportisti – ratni vojni invalidi iz ZDK i Zenice ostvarili pobjede sjedećoj odbojci, streljaštvu, bacanju kugle i šahu.

Ispred Organizacije ratnih vojnih invalida Zenica gradonačelniku su se za podršku ovoj kategoriji ali i za učinjeno na poboljšanju uslova života svih stanovnika Zenice prigodnim riječima zahvalili Almir Čamdžić, Zakir Alispahić, gradski vijećnik Nermin Mehić, Mesud Smajić i Ahmet Karalić. Reprezentativci su tom prilikom gradonačelniku Kasumoviću poklonili dva pehara i dvije medalje koji će krasiti kabinet, dok je gradonačelnik u znak poštovanja za ostvarene rezultate odlučio skromnim novčanim sredstvima nagraditi 18 Zeničana učesnika Sportskih igara Saveza RVI FBiH. Gradonačelnik je podržao i nastup najboljeg zeničkog šahiste RVI Ahmeta Karalića na “Beograd Openu”, kao i kandidaturu grada Zenice za domaćinstvo 16. Sportskih igara Saveza RVI FBiH 2019. godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno