Politika

Saopćenje za javnost: Zloupotreba govornice Gradskog vijeća

Saopćenje za javnost: Zloupotreba govornice Gradskog vijeća  – Već duže vrijeme gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, zloupotrebljava govornicu Gradskog vijeća za političku diskvalifikaciju svojih neistomišljenika. Pri tome ih on na populistički način, najčešće u ‘kafanskom stilu’ i primitivnim spinovanjem vrijeđa i omalovažava njihovo ljudsko dostojanstvo.

Najnoviji primjer je jučerašnja sjednica Gradskog vijeća gdje je javno izjavio da sve inicijative koje dolaze od određenih političkih stranaka uvijek završavaju u njegovoj ladici.

Takođe, ukoliko je određeni vijećnik koji mu je iz samo njemu znanih razloga politički suprotstavljen, a član je neke organizacije, onda ta organizacija, zbog toga, nikada neće dobiti potporu Grada, a naveo je slučaj Crvenog križa. Ovo je klasična diskriminacija pojedinih vijećnika i političkih stranaka, suprotna konvencijama o zaštiti ljudskih prava i sloboda, ali i interesima svih građana koji su uskraćeni za realizaciju prijedloga i inicijativa koje su podnešene s ciljem poboljšanja kvalitata života u lokalnoj zajednici.

Iako je Statutom Grada propisano da se “međusobni odnosi Gradskog vijeća i Gradonačelnika zasnivaju se na principima međusobnog uvažavanja i saradnje…”, gradonačelnik grubo krši ovu odredbu i uvijek iznova, neprincipijelno i arogantno nastavlja sa ovakvim neprihvatljivim ponašanjem i djelovanjem.

O kadrovskoj politici gradonačelnika, netransparentnim imenovanjima u nadzorne odbore i javna preduzeća, uz privilegovanje interesa pojedinih vijećnika i zapošljavanje njihovih supruga i rodbine, građanima nije potrebno ni govoriti. O tome drugom prilikom!

A-SDA stranka će i ubuduće nastaviti sa svojim programskim djelovanjem, pa će i dalje u svim strukturam vlasti u kojima je zastupljena biti na braniku transparentnosti i zakonitosti i podnosit će progresivne inicijative u korist poboljšanja uslova života svih stanovnika našeg grada.

Gradski odbor A-SDA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem