Politika

Saopćenje za javnost: Životna mudrost i politička vizija Alije Izetbegovića su nam orijentiri

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru redovnih programskih aktivnosti IV generacije Političke akademije SDA Zenica održano je predavanje iz nastavnog modula “Uvod u politiku”. Gost-predavač je bio MIRZA HAJRIĆ – ugledni novinar, publicista, bivši savjetnik predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, direktor agencije FIPA, udruženja Amus, savjetnik u Svjetskoj banci u Washingtonu, nekadašnji dopisnik Oslobođenja iz Londona i ambasador BiH u Australiji.

Gospodin Hajrić govorio je o svom bogatom društvenom iskustvu, u kojem najzapaženije mjesto zauzima rad u kabinetu predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, čija životna mudrost, osjećaj za pravičnost, briga za narod i politička vizija moraju biti orijentiri i vodilje u današnjim teškim prilikama. Pohvalio je mlade polaznike PA SDA Zenica jer su odlučni da uče, stiču nove vještine i bore se za perspektivniju i sigurniju budućnost.

“Potrebno je raditi na bošnjačkom jedinstvu – političkom uz podršku vodećih intelektualaca i patriotski orijentiranih nevladinih udruženja – kao kičmenom stubu BiH, a i na BH društvenom jedinstvu sa onima koji Bosnu i Hercegovinu osjećaju kao svoju domovinu. Zajedno ćemo prije pobijediti destruktivne političke opcije koje godinama drže našu domovinu u blokadi. Da bismo to uspjeli, SDA kao noseća politička snaga i drugi trebaju birati kvalitetne i kompetentne kandidate na ključne funkcije, jer više nemamo vremena za gubljenje! U ključnim pitanjima za opstanak BiH bitna je saradnja sa opozicijom. Kada postignemo dobru sinergiju i međunarodni faktor će imati manje prostora za gubljenje i svog i našeg vremena i biće primorani da podrže napredak i normalno demokratsko i civilizirano uređenje zemlje” – naglasio je ambasador Hajrić.

Predsjednik SDA Zenica prof.dr. Nezir Pivić, izvršna koordinatorica PA SDA mr.sc.iur Lejla Zilić Čurić i predsjednik Uprave PA SDA Jasmin Duvnjak najavili su intenziviranje nastavno-radnih aktivnosti u okviru programa Političke akademije, te u skorom periodu dolazak uglednih i afirmisanih gostiju-predavača (univerzitetskih profesora, državnika, političara, biznismena, novinara, predstavnika civilnog društva i međunarodnih organizacija).

PRESS PA SDA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno