Zenica

Saopćenje za javnost: Vlada ZDK nije odgovorna za zastoj u projektu “Plava voda”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Vlada ZDK nije odgovorna za zastoj u projektu “Plava voda” – Povodom informacija u vezi sa zastojem u realizaciji projekta „Regionalni vodovod Plava voda“, Vlada Zeničko-dobojskog kantona želi ukazati na sljedeće činjenice.

Zastoj u realizaciji projekta Regionalnog vodovoda “Plava voda” nastao je zbog zahtjeva Javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Zenica, odnosno Grada Zenice, za izmjenu cijevnog materijala za glavni cjevovod koji je upućen u toku 2018. godine, u fazi kada je trebalo početi sa raspisivanjem tendera.

Drugi razlog zastoja je zvanično odustajanje Općine Vitez od učešća u ovom regionalnom projektu, nakon čega je nastala potreba da se troškovi raspodjele na sve ostale učesnike, a što iziskuje provođenje novih procedura u smislu zaduživanja kod EBRD-a, kao i donošenje odluke Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

Ugovor o garanciji za kreditno zaduženje za izgradnju Regionalnog vodovoda “Plava voda” bit će potpisan od strane Vlade Zeničko-dobojskog kantona kada garancije za povrat kredita obezbijedi Fond za zaštitu okoliša FBiH, koji će učestvovati u otplati kredita zajedno sa Zeničko-dobojskim kantonom i Gradom Zenica.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno