Politika

Saopćenje za javnost: Velika pobjeda građana Zenice, Kasumović doživio još jedan poraz

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Velika pobjeda građana Zenice, Kasumović doživio još jedan poraz – Gradsko vijeće Zenica usvojilo je danas odluku da se iz gradskog budžeta izdvoji 500.000 KM interventne pomoći Nogometnom klubu “Čelik”. Odluka je izglasana na prijedlog Kluba vijećnika Stranke demokratske akcije, na čiju inicijativu je i održana vanredna sjednica Vijeća.

Gradonačelnik Fuad Kasumović na sve moguće načine je pokušavao spriječiti donošenje ovakve odluke, ali su gradski vijećnici, predvođeni vijećnicima SDA, istrajali na zahtjevu da “Čelik” mora dobiti interventnu pomoć i da gašenje kluba s tradicijom dugom 75 godina ne dolazi u obzir.

Prvi put nakon održanih 60 sjednica aktuelnog saziva Gradskog vijeća, gledaoci nisu mogli pratiti prijenos uživo u programu Televizije Zenica, po nalogu “gazde” Fuada Kasumovića koji je očigledno postao svjestan da mu cirkusanje za govornicom i iživljavanje nad gradskim vijećnicima više ne prolazi kod glasača koje je prevario na izborima 2016. godine.

Medijska sabotaža ove važne sjednice potvrđuje da je Radio-televizija Zenica pod potpunom kontrolom i da radi isključivo u interesu Fuada Kasumovića, zbog čega će Klub SDA tražiti da se pokrene postupak odgovornosti uredništva i menadžmenta ovog javnog preduzeća.

“Čelik” je simbol Zenice i mora imati podršku cjelokupne zajednice, a posebno Grada Zenice. Nećemo dozvoliti Fuadu Kasumoviću da ugasi “Čelik”, nakon što ga je doveo u najniži rang takmičenja.

Svi oni koji vole “Čelik” i Zenicu danas su izborili važnu pobjedu. Za jak Čelik i jaku Zenicu!

SDA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno