Nesreće

Saopćenje za javnost: Usljed nenamjernog ispaljenja iz lovačke puške smrtno stradalo lice H.J. iz Zenice

foto: arhiva (vedro.ba)

Saopćenje za javnost: Usljed nenamjernog ispaljenja iz lovačke puške smrtno stradalo lice H.J. iz Zenice – Dana 13.10.2019. godine, u 13,27 sati, dežurna služba Policijske stanice Nemila je obaviještena o događaju u kojem je došlo do aktiviranja lovačke puške u lovu, kojom prilikom je smrtno stradalo lice H.J., rođeno 1980. godine, iz Zenice.

Na lice mjesta su odmah upućene policijske patrole koje su potvrdile tačnost zaprimljene dojave i koje su obezbijedile lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe. Od strane uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je izvršen uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je tijelo nastradalog lica prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica gdje će biti izvršena obdukcija.

Izvršenim uviđajnim radnjama je utvrđeno da je u šumi, na lokalitetu na udaljenosti od oko pet kilometara od sela Gladovići, tokom odmora lovaca, došlo do nenamjernog ispaljenja iz lovačke puške koju je koristilo lice H.A., rođeno 1948. godine, kojom prilikom je smrtno stradalo lice H.J., rođeno 1980. godine, iz Zenice.

Lice H.A. je ispitano u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona a službenici Sektora kriminalističke policije poduzimaju daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u skladu sa uputama i smjernicama kantonalnog tužioca, sa ciljem dokumentovanja krivičnog djela “Prouzrokovanje smrti iz nehata” iz člana 168. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem