Info

Saopćenje za javnost: U Kaknju svečano otvorena nova sportska dvorana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: U Kaknju svečano otvorena nova sportska dvorana – U Kaknju je svečano otvorena novoizgrađena sportska dvorana čiju su izgradnju sa 1,6 miliona KM zajednički finansirali Općina Kakanj, koja je izdvojila 900.000 KM i Vlada Zeničko-dobojskog kantona, koja je osigurala 700.000 KM. Svečanu vrpcu su presjekli premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović, vršitelj dužnosti načelnika općine Kakanj Aldin Šljivo i direktor Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj Mirza Mušija.

Nova dvorana ima terene za basket, nogomet/rukomet/odbojku, deset svlačionica i fitnes/teretanu. U dvorani je postavljen višeslojni, sportski, jasenov parket sa podkonstrukcijom, koji ima FIBA LEVEL 1 certifikat. Također, izgradnjom manje dvorane u sklopu kompleksa riješen i problem nedostatka sale za tjelesni odgoj za učenike Srednje tehničke škole “Kemal Kapetanović” Kakanj.

“Ponosan sam što smo zajedno realizovali ovaj veliki projekt. Kakanjski sportisti su dobili još bolje uslove, a učenici prvi put nakon četiri decenije imaju adekvatnu salu za tjelesni odgoj”, kazao je premijer Galijašević.

Vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Šljivo istakao je posebne zasluge državnog zastupnika Nermina Mandre, donedavnog načelnika Općine Kakanj, za izgradnju dvorane, kojom će upravljati JU “Kulturno-sportski centar” Kakanj.

“Nama, novim generacijama kojima se ukazuje povjerenje da nastave s izgradnjom Kaknja, ovakvi projekti i vizionarstvo ljudi koji su ih realizirali služe kao motivacija i ohrabrenje. Zato iskazujem čvrsto uvjerenje da Kakanj i u budućem periodu nastavlja još snažnije i odlučnije putem progresa”, rekao je Šljivo.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno