Politika

Saopćenje za javnost: SPU BiH Zenica usvojila plan i program predizbornih aktivnosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu priprema za zvanično otpočinjanje predizborme kampanje za Opšte izbore  2022.godine,  Izborni štab  Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica je održao sjednicu na kojoj je između ostalog usvojio Plan i program predizbornih skupova po mjesnim zajednicama Grada Zenica, sa datumima i vremenom održavanja istih kao i sa nosiocima aktivnosti u realizaciji ovog programa.

Planirano je da se u ovim predizbornim aktivnostima održi 16 skupova koji bi “ pokrili” područja 45 do 50 mjesnih zajednica na području Grada Zenica.

Gradska organizacije Stranke penzionera / umirovljenika BiH Zenica ima 16 svojih kandidata koji se bore za izbor  u  Skupštinu Zeniko-dobojskog kantona. Sve aktivnosti su podređene dobrom izbornom rezultatu , gdje Stranka penzionera / umirovljanika  BiH Zeničko-dobojskog kantona , očekuje najmanje jednog svog kandidata u budućem sazivu Skupštine Zeničko-dobojskog kantona. Na ovaj način će se Stranka penzionera/umirovljenika BiH  vratiti u aktivnu političku zbilju ZDK-a i time povratiti svoj dignitet, mjesto i ulogu u uzavrelim političkim procesima na području našeg kantona.

Takođe se očekuje uspjeh predstavnika Stranke penzionera/ umirovljenika BiH sa područja Zenice i ZDK-a u koalicionom nastupu sa NIP-om,  za Predstavnički dom Parlamenta Federacija BiH.

Da bi postigli željene ciljeve, uz naše preizborne slogane : “Povjerenje” i “Vrijeme je promjena” , pozivamo sve članove Stranke penzionera/ umirovljenika BiH , građane grada Zenice i drugih mjesta ZDK-a kao i sve dobre ljude da nam se priduže, u utorak, 06.09.2022.godine u 17:00 sati u Domu penzionera u Crkvicama,  na centalnu svečanost i zavnično otpočinjanje predizborne kampanje Stranke penzionera / umirovljenika BiH.

Predsjednik Gradske organizacije SPU BiH Zenica: mr.Rahmanović Mehmed,prof.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno