Politika

SAOPĆENJE ZA JAVNOST: Snažna podrška mještana Vranduka i Kolića – Neupitna pobjeda SDA, građani žele spokojniji i kvalitetniji život

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST: Snažna podrška mještana Vranduka i Kolića: Neupitna pobjeda SDA, građani žele spokojniji i kvalitetniji život – Stranka demokratske akcije Zenica u sklopu kampanje za Lokalne izbore 2020. održala je danas predizborne skupove za mještane Vranduka i Kolića. Kandidat za gradonačelnika Zenice prof.dr. Nezir Pivić i kandidati sa Liste za Gradsko vijeće, na čelu s nosiocem liste Suadom Kaknjom, predstavili su “Program za jaku Zenicu” koji je sa 11 politika i 140 mjera obuhvatio potrebe svih 66 mjesnih zajednica i svih građanki i građana Zenice.

Pivić je rekao da je pobjeda SDA na izborima 15. novembra neupitna, ne samo zbog vizija i realnih planova, nego i zato što je SDA najjača snaga Bošnjaka i snaga koja je Zenicu uvijek vodila putem razvoja i prosperiteta, a dokaz su brojni infrastrukturni projekti koji su promijenili imidž našeg grada u prethodna dva desetljeća.

Prva zadaća nakon izbora će biti vraćanje dostojanstva Zenici, mira i međusobnog poštovanja među građane, koji su ozbiljno narušeni vladavinom šačice primitivaca i kriminalaca u prethodne četiri godine. Istovremeno će se krenuti u realizaciju planiranih projekata u gradu i selu, od kojih su mnogi od kapitalnog značaja, te spašavanje uništenih simbola Zenice – NK Čelik, Zenicatransa, ZEPS-a, ali i cjelokupnog javnog sektora koji danas nije u funkciji servisa i rješavanja potreba građana, nego jedino služi za zbrinjavanje “podobnih, a nesposobnih” kadrova bliskih odlazećem gradonačelniku.

“Zenica je srce Bosne i Hercegovine i mora biti mjesto ugodnog življenja i sigurnog investiranja.Stoga je veoma važno ko vlada Zenicom – politike koje zastupaju volju naroda ili neke druge strane snage. Iza nas je vrijeme sukoba,podvala, haosa, laži i primitivizma. Zenica to nije zaslužila. Zato smatramo da je ovaj “Program za jaku Zenicu” rješenje da sve to što nam se dešavalo brzo prevaziđemo”, rekao je Pivić.

Programom SDA predviđen je niz infrastrukturnih projekata na području ove dvije mjesne zajednice. Kroz buduću strategiju razvoja turizma i plan privlačenja turista u Zenicu, radit će se na unapređenju turističke ponude Kraljevskog grada Vranduka, a definisani su infrastrukturni prioriteti u svim dijelovima MZ Vranduk. U Ljubetovu će se rješavati problem sa podvožnjakom, održavanjem lokalnih puteva, sanirati put kroz selo i uvesti javna rasvjeta, u Višegradu je planirano asfaltiranje puta, Varošište će dobiti novu javnu rasvjetu i redovnu autobusnu liniju, dok će se u Vranduku riješiti problem odrona na cesti i rekonstruisati rasvjeta.

SDA u Kolićima planira uvesti javnu rasvjetu, kao i u svim drugim selima u MZ Bistričak koja u 21. vijeku žive u mraku i za koje nije bilo sredstava u budžetu, iako je aktuelna gradska vlast za četiri godine potrošila 240 miliona KM.Također, Kolići će dobiti kanalizaciju za koju već postoji projekat, okretaljku na kraju sela i novi sportski teren.

Mještani Vranduka i Kolića dali su snažnu podršku kandidatu za gradonačelnika prof.dr. Neziru Piviću i Listi za Gradsko vijeće, kadrovski najjačoj od obnove nezavisnosti BiH, prepoznajući SDA kao snagu koja ima iskustvo, znanje i kapacitet da “Programom za jaku Zenicu” vrati gradu dostojanstvo te stvori uslove za kvalitetniji život svih građana.

SDA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno