Politika

Saopćenje za javnost: SDP pokazuje zašto je postao privjesak stranaka koje su osnovali otpaci iz SDA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Današnje saopćenje za javnost Gradskog odbora SDP-a Zenica pokazuje zašto ta stranka u Zenici ima status običnog privjeska otpadaka iz Stranke demokratske akcije.

SDA je prije tri decenije organizovala Referendum o nezavisnosti, a zatim i odbranu Bosne i Hercegovine od agresije. SDP je tada zaledio svoje političko djelovanje.

SDA je, uprkos opstrukcijama SDP-ovih današnjih partnera, tokom pandemije koronavirusa uspjela građanima osigurati najpotrebnije resurse za borbu protiv pandemije. Kadrovi SDP-a i njihovi partneri su se preko reda vakcinisali vakcinama namijenjenim najugroženijim onkološkim pacijentima.

Iznenađuje smjelost SDP-a da bilo koju stranku naziva „kriminalnom organizacijom“, uzimajući u obzir niz kadrova te stranke koji su presuđeni ili optuženi zbog zloupotrebe položaja, korupcije i ostalih krivičnih djela, te zbog niza višemilionskih afera za koje su odgovorni i kojima je javnost svjedočila u proteklim godinama. Ako su raspoloženi, vrlo rado ćemo ih podsjetiti na sve kadrove SDP-a koji su presuđeni i optuženi, i na sve afere za koje su odgovorni.

Građane Zenice nije potrebno podsjećati, s obzirom da i danas osjećaju posljedice katastrofalne SDP-ove vladavine Zeničko-dobojskim kantonom.

S obzirom na servilnost SDP-a prema SNSD-u i HDZ-u na državnom i federalnom nivou, te s obzirom na činjenicu da očigledno nisu u stanju

Zeničankama i Zeničanima ponuditi ništa više od laži i neutemeljenih kritika na račun SDA, izgledno je da će SDP izgubiti i ovo malo preostalog povjerenja građana, a samim tim i mogućnost da budu bar nečiji privjesak u vlasti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno