Politika

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Snažna podrška mještana Gradišća

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Snažna podrška mještana Gradišća – Mještani Gradišća pokazali su na sinoćnjem predizbornom skupu da je prof.dr. Nezir Pivić njihov jedini izbor za novog gradonačelnika Zenice i da će SDA uz ovakvu podršku građana zasigurno biti okosnica nove većine u Gradskom vijeću. Pobjednički tim SDA predstavio je kandidate te političku platformu i izborni program “Za jaku Zenicu”.

“Program nudi političku stabilnost i jedinstvo, što je u ovom trenutku najvažniji prioritet jer je aktuelna vlast na čelu s Fuadom Kasumovićem lažima i obmanama zavadila braću, prijatelje, komšije te ozbiljno narušila međuljudske odnose. Ne sumnjam da ćete 15. novembra strogo kazniti svađalačku i nazadnu politiku i da će se Zenica sa SDA vratiti na put razvoja i napretka s kojeg je skrenula 2016. godine”, rekao je Pivić.

Program sadrži 11 politika i 140 mjera, kapitalne investicije i projekte od posebnog značaja za grad i selo. U Gradišću će se rješavati problem dijela kanalizacije Graje, koja ugrožava mjesnih vodovod, rekonstruisati vodovod Džomba i dovesti vodovodna linija u zaselak Bukovice. Mladi će dobiti košarkaško igralište, Lisac će se razvijati u pravcu stvaranja atraktivne turističke destinacije, a rješavat će se i problem odlagališta Rača.

“Odlazeća vlast u gradu nije imala ni sluha, ni znanja, ni snage da riješi probleme i potrebe Gradišća, ali i drugih sela na ovom području. Imali su četiri godine, a nisu uradili ništa. Naša obećanja i vizije smo uobličili u program, koji će biti moja glavna vodilja naredne četiri godine”, poručio je Pivić.

Mještani su s ovacijama ispratili i obraćanja budućih vijećnika sa liste SDA, koju predvodi istaknuti privrednik i sportski radnik, federalni zastupnik Suad Kaknjo.

Nezavisne izborne ankete predviđaju sigurnu i ubjedljivu pobjedu SDA u našem gradu koji je do prije četiri godine bio primjer razvoja, a zahvaljujući megaprojektima koje je u svim sferama realizovala vlast SDA na čelu sa rahmetli Husejinom Smajlovićem.

Za jaku Zenicu!

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem