Politika

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Program “Za jaku Zenicu” prezentiran građanima Mejdandžika, Pišća i Gornje Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Program “Za jaku Zenicu” prezentiran građanima Mejdandžika, Pišća i Gornje Zenice – Tim za pobjedu Stranke demokratske akcije na čelu sa kandidatom za gradonačelnika Zenice prof.dr. Nezirom Pivićem, predstavio je sinoć političku platformu i program “Za jaku Zenicu” građanima gradskih mjesnih zajednica Mejdandžik i Pišće.

Pivić je istakao da program “Za jaku Zenicu” nudi projekte koji će riješiti prioritetne probleme u centru grada, gdje u prethodne četiri godine nije bilo nikakvih ulaganja. Trajno će se riješiti problem nedostatka parking prostora, unaprijediti komunalna higijena, regulisati rad malih kotlovnica i uspostaviti kvalitetan monitoring aerozagađenja, rekonstruisati gradske saobraćajnice te unaprijediti opća sigurnost u gradskoj jezgri. Planirano je uređenje Trga “Alije Izetbegovića”, renoviranje fasada na Kineskom zidu, kao i drugim soliterima i zgradama, rekonstrukcija ulice “Potok” te obnova školskog igrališta OŠ “Meša Selimović”.

Naglasio je da će se nova gradska vlast na čelu s SDA istovremeno posvetiti političkoj stabilizaciji i vraćanju dostojanstva Zenici i njenih građana, koji su ozbiljno narušeni zbog retrogradne politike odlazeće gradske vlasti.

“Pobjeda SDA je neupitna, jer smo mi najjača snaga Bošnjaka, stranka naroda, koja naš grad može vratiti na put razvoja. Program “Za jaku Zenicu” je najbolji način da se što prije ubrzano vratimo stvaranju boljih uslova za život u našoj Zenici”, rekao je Pivić.

Profesor Pivić i kandidati sa liste za Gradsko vijeće, na čelu s nosiocem Suadom Kaknjom, posjetili su i Gornju Zenicu, gdje su u naredne četiri godine također predviđeni značajni projekti, kao što su rekonstrukcija vodovoda i završetak kanalizacione mreže, obnova seoskih puteva i društvenog doma, podrška mladima te veći podsticaji poljoprivrednim proizvođačima.

Građani su dali punu podršku profesoru Piviću uvjereni da svojom stručnošću, posvećenošću i poštenjem može predvoditi pozitivne procese u našem gradu, kao i kandidatima sa liste za Gradsko vijeće, koji će, kao vijećnici nove većine na čelu sa SDA, biti značajna karika u realizaciji zacrtanih razvojnih projekata.

TEKST: Saopćenje za javnost SDA Zenica

Za jaku Zenicu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno