Politika

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Predizborni skup u Novom Radakovu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Predizborni skup u Novom Radakovu – Pobjednički tim SDA na čelu sa kandidatom za gradonačelnika Zenice prof.dr. Nezirom Pivićem, održao je sinoć predizborni skup u Novom Radakovu. Građanima je predstavljena politička platforma i izborni program “Za jaku Zenicu”, koji tretira i nagomilane potrebe i probleme ove gradske mjesne zajednice.

Među najvažnijim projektima je rješavanje problema vodosnabdijevanja u Josipovića putu, koji u 21. vijeku nema vode, zatim rekonstrukcija puta na Hamidi, rješavanje problema baraka i kasina u Radakovu, izgradnja sistema oborinskih voda u kompletnom naselju te rekonstrukcija trotoara u ulici “Bistua Nuova” od džamije do skretanja za Klopče. Predviđeno je i proširenje parking prostora, što je također jedan od gorućih problema.

Pivić je izrazio zadovoljstvom reakcijom građana na izbornu platformu i kandidatske liste SDA, rekavši da će biti gradonačelnik svih građana, servis mjesnim zajednicama i pouzdan partner višim nivoima vlasti i međunarodnoj zajednici. Pozvao je građane da ne nasjednu na isprazna obećanja odlazeće vlasti na čelu s Fuadom Kasumovićem, koji je prije četiri godine došao na vlast na prevaru.

“Sjetite se 37 obećanja, od kojih nije ispunio gotovo nijedno. Taj čovjek nije uopće pričao o Zenici, kao što ni sada ne priča. Taj čovjek je obećao da će riješiti sve probleme koje je proizvelo stanje u zemlji u cjelini, a prije svega stanje nepravde. Taj čovjek, ne da je nije riješio problem nepravde, nego je uništavanjem naših simbola i razbijanjem bošnjačkog jedinstva Zenicu još više zacementirao. Taj čovjek je danas sve ono, samo još više i jače, protiv čega je govorio 2016. godine. Taj čovjek je sinonim za političku prevaru”, rekao je Pivić.

Građani su dali snažnu podršku profesoru Piviću i kandidatima sa liste za Gradsko vijeće, na čelu s privrednikom i sportskim radnikom Suadom Kaknjom, najavivši sigurnu briljantnu pobjedu SDA na izborima 15. novembra.

Za jaku Zenicu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno