Politika

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Posjeta Vardi i Brizniku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Posjeta Vardi i Brizniku – Pobjednički tim Stranke demokratske akcije, na čelu sa kandidatom za gradonačelnika Zenice prof.dr. Nezirom Pivićem, posjetio je sinoć mjesne zajednice Varda i Briznik.

Mještanima je predstavljen program “Za jaku Zenicu” kojim su definisani važni infrastrukturni projekti u ova dva sela. U Brizniku će se naredne četiri godine izgraditi vodovod i kanalizacija, putevi Briznik – Mošćanica i put za Čolan, nova trafo-stanica te zgrada društvenog doma. Varda će dobiti novo sportsko igralište, osigurati prostor za mjesnu zajednicu te uspostaviti autobuska linija za Donju Vardu.

Pivić je izrazio zadovoljstvo što su stanovnici sela u Babinskom slivu prepoznali da je SDA najjača snaga Bošnjaka koja Zenicu može vratiti na put razvoja, uspostaviti stabilnost te obnoviti jedinstvo narušeno svađalačkom, neviđeno lošom i ličnointeresnom politikom odlazeće vlasti.

“Imamo konkretan program i političku platformu koji će vratiti pozitivni imidž i stvoriti bolje uslove za život u gradu i selu. Biću glas svakog građanina, mladih, studenata, radnika, penzionera, obespravljenih i marginaliziranih grupa. Mi svoja obećanja ispunjavamo, a dokaz su brojni megaprojekti za koje je isključivo zaslužna SDA”, rekao je profesor Pivić.

Poručio je da će kao budući gradonačelnik biti servis građanima, ali i pouzdan partner višim nivoima vlasti, posebno Vladi Zeničko-dobojskog kantona koju predvodi SDA, u realizaciji razvojnih projekata, a najvažniji je nastavak rekonstrukcije puta Zenica – Babino. Važna karika u realizaciji programa “Za jaku Zenicu” biće Gradsko vijeće u kojem će SDA bez dvojbe imati većinu, jer je lista koju predvodi privrednik i sportski radnik Suad Kaknjo, zasigurno najkvalitetnija od obnove nezavisnosti BiH.

TEKST: SAOPĆENJE ZA JAVNOST SDA ZENICA

Za jaku Zenicu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno