Politika

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Podrška na predizbornom skupu u Stranjanima

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Podrška na predizbornom skupu u Stranjanima – Stranka demokratske akcije održala je spektakularan predizborni skup u Stranjanima, a masovna podrška mještana najavila je sigurnu i briljantnu pobjedu prof.dr. Nezira Pivića u utrci za gradonačelnika Zenice. Pivić i kandidati sa liste SDA, koji će, bez ikakve sumnje, činiti okosnicu nove većine u Gradskom vijeću Zenice, predstavili su političku platformu i izborni program “Za jaku Zenicu”.

Program sa svojih 11 politika i 140 mjera nudi bolju perspektivu za radnike, privrednike, borce, penzionere, mlade, porodice, kao i infrastrukturne i kapitalne projekte u gradu i selu.

Nezir Pivić, redovni profesor na Pravnom fakultetu u Zenici, zamjenik ministra pravde u Vijeću ministar BiH i predsjednik zeničke SDA, poručio je da će izborna platforma biti glavna vodilja nove vlasti SDA, s njim na čelu, jer su definisane politike i mjere izraz stvarnih potreba građana. Rekao je da je siguran u izbornu pobjedu te da će građani Zenice 15. novembra najrigoroznije kazniti političku nepogodu Fuada Kasumovića.

“Umjesto svađa i podjela, izaberite sklad i jedinstvo, razvoj i prosperitet. Moramo zajedno spasiti Zenicu i njene uništene simbole, a naš izborni program je najbolji put do tog cilja. Mi smo sigurni u izbornu pobjedu, a to predviđaju i nezavisne izborne ankete”, rekao je Pivić.

Stranjani imaju posebno mjesto u četverogodišnjim razvojnim planovima SDA. Dok Vlada Zeničko-dobojskog kantona na čelu s SDA ulaže u regionalni put i vodne projekte, Gradska uprava na čelu s budućim gradonačelnikom Pivićem radit će sanaciju puta kroz naselje Dolac i sanaciju mosta “Stari Jagodići”, ucjevljenje korita potoka, izgradnju javne rasvjete kroz Stranjane, za koju je već urađen projekat, te ograditi sportsko igralište za veću sigurnost djece i omladine u Stranjanima.

“Prešli smo cijelu Zenicu, sa gradskim, prigradskim i seoskim naseljima, nekoliko puta. Iz dana u dan raste odlučnost naroda da kazni lošu vlast u Zenici.  Narod želi promjene. Program “Za jaku Zenicu” nikoga nije zaboravio. To im vraća vjeru da će Zenica ponovo biti Bosne zjenica”, kazao je profesor Pivić.

Za jaku Zenicu!

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem