Politika

Saopćenje za javnost: SDA Zenica organizirala radni sastanak premijera Novalića sa privrednicima iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Zenica organizirao je radni sastanak premijera Federacije BiH Fadila Novalića sa privrednicima iz Zenice, s kojima je razgovarao o stanju u privredi, ekonomsko-socijalnoj situaciji te razvoju i perspektivama FBiH.

Novalić je rekao da reformska agenda Vlade FBiH daje dobre rezultate, ali da se njena implementacija odvija u izrazito složenom mehanizmu parlamentarnog usvajanja.

Zbog toga, dodao je, još nije usvojen set fiskalnih zakona koji su trebali smanjiti fiskalno opterećenje za građane i privredu, ali su efekti usvojenih finansijskih zakona, radno-pravnog zakonodavstva te socijalnih zakona stabilizirali ekonomiju i privredu u FBiH.

“Finansijski sistem je funkcionalan, a novim radno-pravnim zakonodavstvom fleksibilizirali smo tržište rada i zaustavili nova utuživanja u javnom sektoru. To je izazvalo rast zaposlenosti i ekonomije, ali najveće zasluge pripadaju vama privrednicima i iskorištenim prilikama, većem izvozu te većoj tražnji na domaćem tržištu”, rekao je Novalić.

Predsjednik SDA Zenice prof. dr. Nezir Pivić zahvalio se premijeru Novaliću i zeničkim privrednicima, naglasivši da SDA daje punu podršku Vladi FBiH i Vladi Zeničko-dobojskog kantona u provođenju reformi i razvojnih projekata koji imaju za cilj stvaranje povoljnijeg ambijenta za građane i privredu te ravnomjeran razvoj cjelokupne FBiH.

Press SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno