Politika

Saopćenje za javnost SDA Zenica: čestitka povodom Dana Armije BiH

Svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i palih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije Republike Bosne i Hercegovine i svim građanima,  SDA Zenica  čestita 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Armija koja se izrodila iz naroda, je nastala iz potrebe za slobodom i mirom, od odbrambene vojne formacije, brzo je postala odbrambeno-oslobodilačka, u misiji oslobađanja teritorija međunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovine. Uvijek s ponosom ističemo da je Armija Republike BiH bila odbrambeno-oslobodilačka i antifašistička armija koja je branila sve gradove, sve građane, međunarodno priznate države Republike Bosne i Hercegovine i one vrijednosti hiljadugodišnjeg života na teritoriju BiH. Ovo je prilika da se na ovaj dan sjetimo riječi našeg predsjednika rahmetli Alije Izetbegovića: “Vi ste naš odgovor i naša poruka prijateljima i neprijateljima da nema pogodbe kada se radi o opstanku naroda i zemlje!”

SDA ZENICA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem