Politika

Saopćenje za javnost: SDA ostaje SDA i u kriznim vremenima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: SDA ostaje SDA i u kriznim vremenima  – Iako pravo da kritikuje Vladu i Premijera ZDK u kriznim vremenima ima samo Fadil Novalić a svaka reakcija opozicije se unaprijed okarakteriše kao populizam i politikanstvo, Kantonalni odbor SDP BiH ZDK i klub zastpnika SDP BiH u Skupštini ZDK je primoran da pozove Vladu i Premijera ZDK, Mirzu Ganića, da preispitaju odluku o utvđivanju prijedloga objekata za karantin koji ce se koristiti za smještaj državljana BiH sa područja ZDK a koji doputuju iz inostranstva.

Vlade Zeničko-dobojskog kantona donijela je na 12. vanrednoj sjednici odluku o utvrđivanju prijedloga tri nova objekta za karantin koji će se koristiti za smještaj državljana Bosne i Hercegovine koji doputuju iz inostranstva, a imaju prebivalište na području Zeničko-dobojskog kantona, radi ograničavanja kretanja i omogućavanja obaveznih zdravstvenih pregleda zbog sumnje da su bili u kontaktu sa osobama koje imaju bolest izazvanu novim koronavirusom COVID-19.

Nakon što je na prethodnoj sjednici za karantin odredila objekte motela “Bistrica” u Maglaju i “Konak” u Doboj Jugu, Vlada je  za karantin odredila i objekte Hotela “Zenica” i Hotela “BISS” u Zenici te objekt Apartmani “Sjaj” u Maglaju.

Objekti određeni za karantin koristit će se uz naknadu, a troškovi karantina padaju na teret Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine.

Kantonalni odbor  SDP BiH ZDK  postavlja pitanje Vladi Zeničko-dobojskog kantona  i premijeru  Mirzi Ganiću  po kojim kriterijima je donesena odluka da se baš tim hotelima u tako kratkom vremenu  bez javnog poziva i direktnom pogodbom izaberu objekti istaknutih članova stranke SDA?

Iz kojih razloga su oni povlašteni prilikom odabira smještajnih kapaciteta bez uključivanja drugih ponuđača. Obzirom da grad Zenica,  a i Zenicko- dobojski kanton imaju primjerenje  smještajne kapacitete koji bi se vrlo brzo mogli dovesti u funkciju i iskoristiti u takve namjene primjer hotel Internacional Zenica  kojj je u vlasnistvu Zeljezare Zenica,hotel Rudar Zenica, hotel Bistričak  vi birate najluksuzniji i najskuplji smještaj u centru grada!

Obzrom da se radi o vanrednom periodu u vremenu kada je ekonomija u našoj zemlji gotovo potpuno zaustavljena, netransparentno i nejasno  trošenje novca od poreznih obveznika Federacije BiH zahtijeva svaku vrstu odgovornosti .

Sramotno je da u ovim okolnostima vanredne situacije i kriznih vremena profitiraju istaknuti članovi vladajuće SDA kojima je Vlada ZDK direktno pogodovala ovakvom odlukom.

KO  SDP BiH ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno