Politika

Saopćenje za javnost: SBB ponudio kompromisno rješenje za deblokadu grada, Kasumović sve odbio

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon trećeg bezuspješnog sastanka vijećnika i Fuada Kasumovića, na kojem se trebalo pronaći rješenje za finansijsku deblokadu Zenice, Klub vijećnika Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) Gradski odbor (GO) Zenica smatra da smo predložili šest realnih amandmana.

Naime, predložili smo da se izdvoji milion maraka za finansiranje rada “Zenicatransa”, 150.000 maraka za spomen-obilježje “Javorje”, pa pristali i da to bude 100.000 KM, da naknada za svako novorođeno dijete iznosi 300 KM, da se sufinansira JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK, investiciono održavanje obdaništa i da se izdvoje sredstva za rekonstrukciju pristupnog puta do Boračke kuće mještana Vrselja.

Iako je na početku sve bilo dogovoreno, odbijeno je svih šest amandmana koje je predložio SBB BiH Zenica, a koji su isključivo za dobrobit građana. Očekivali smo da dođe do kompromisa i željeli smo da se situacija riješi. Nažalost, do toga nije došlo.

I dalje pozivamo na razum i napominjem da su svi amandmani koje smo iznijeli od SBB BiH Zenica. Bez obzira na neuspješan sastanak, u SBB BiH Zenica očekuje da se što prije sazove sjednica Gradskog vijeća i dostavi prijedlog budžeta. Na kraju, ostali smo u uvjerenju da se sve radi smišljeno kako bi gradonačelnik, na kraju, sam proglasio budžet.

SBB BiH Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno