Politika

Saopćenje za javnost: Potpredsjednik BHI-KF Kenan Uzunović je plasirao neistine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obzirom na neistine plasirane na Federalna novinska agencija – FENA od strane potpredsjednika političkog subjekta BHIKF Kenana Uzunovića dužna sam reagovati i naglasiti sljedeće:

Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine je u procesu razmatranja zahtjeva za ocjenu ustavnosti odluka u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde i još uvijek nije donio nikakvu odluku.

Izražavam zabrinutost lažnim navodima i prejudiciranjem odluka najvišeg sudskog organa u FBiH koje je plasirao u javnost gospodin Uzunović tvrdivši da “očekujemo da se Ustavni sud FBiH proglasi nenadležnim, upravo onako kako je bilo u Goraždu.”

Politički ili bilo koji drugi pritisak na sudsku vlast u Bosni i Hercegovini je nedopustiv te svaka intervencija, imputacija ili lažno najavljivanje njegovih odluka predstavlja u svojoj suštini podrivanje državnih institucija i narušavanja suvereniteta Bosne i Hercegovine. Ipak ističem nadu da je riječ o pokušaju populističkog prikaza nedodirljivost u cilju prikrivanja neznanja, a ne o prethodnom navedenom podrivanju vladavine prava.

Vjerujem da će naše kolege u SDA Zenica pravnim sredstvima zaustaviti pokušaj političkog nasilja i narušavanja demokratije sa kojim se susrela i SDA Bosansko – podrinjskog kantona Goražde.

#BPKGoražde #AidaObuća



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno