Nogomet

Saopćenje za javnost: Potpisan Sporazum o saradnji i Sporazum o poravnanju između Grada Zenica i Udruženja građana Nogometni klub “Čelik” Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost Potpisan Sporazum o saradnji i Sporazum o poravnanju između Grada Zenica i Udruženja građana Nogometni klub “Čelik” Zenica

U Gradskoj upravi Zenice potpisan je Sporazum o saradnji te Sporazum o poravnanju između Grada Zenica i Udruženja građana Nogometni klub “Čelik” Zenica.

Predmet Sporazuma o saradnji je regulisanje međusobnih odnosa strana potpisnica, a vezano za izmirenje poreskih obaveza NK Čelik prema Poreskoj upravi FBiH, kao i finansijska i druga podrška Grada Zenica prema NK Čelik Zenica.

„Na simboličan datum i na radost navijača NK Čelik, ali i Grada Zenica dogovorena je buduća saradnja koja predviđa korektne odnose potpisnika sporazuma. Grad Zenica će svakako pomagati klub, ali će i NK Čelik u svakoj situaciji promovisati ovaj grad. Dakle, dogovoren je prijateljski odnos koji će u budućoj saradnji biti itekako pozitivan“, istakla je u ime Grada Zenica, Sumea Mujkanović, pomoćnica Gradonačelnika za socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti.

Sporazum o poravnanju zaključen je s ciljem rješavanja sporova između Nogometnog kluba „Čelik“ i Grada Zenica proizašlih kod realizacije Sporazuma o saradnji od 12.11.2020. godine.

„Potpisali smo dva akta. Jedan je Sporazum o poravnanju, koji se odnosi na dva sudska postupka u kojima je NK Čelik podnio tužbe protiv Grada Zenica, a vezano za potraživanja po osnovu ranijeg sporazuma iz 2020. godine. Drugi akt je novi sporazum, kojim se na drugačiji način definiraju obaveze Grada prema klubu, a djelomično i obaveze kluba prema Gradu. Suština je da NK Čelik očekuje uplatu od 500.000 KM, ali je ta uplata uslovljena dogovorom NK Čelik sa povjeriocima i ostvarenjem primarnog cilja, a to je deblokada računa i vraćanje  u zakonske okvire poslovanja, nakon 18 godina, od kada je račun Čelika blokiran“, kazao je Tarik Hadžimahmutović, advokat i punomoćnik NK Čelik.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno