Zenica

Saopćenje za javnost: Potpisan Protokol o saradnji između Grada Zenica i Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i dekan Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici prof.dr.sc. Farzet Bikić potpisali su Protokol o saradnji između Grada Zenica i Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici. Protokol je potpisan s ciljem institucionalnog povezivanja u naučno-stručnom, obrazovnom i privrednom smislu.

„Želim da u svim oblastima uspostavimo kvalitetan sistem. U tom smislu Grad Zenica pridružio se mnogim projektima koji upravo podrazumijevaju poboljšanje usluga u raznim oblastima. Svakako da podržavam saradnju u oblasti nauke i prakse“, naglasio je gradonačelnik Kasumović.
Dodao je da je Gradska uprava spremna podržati projekte koji u sebi imaju afirmativan karakter za grad Zenicu.

„Ukazala se potreba za ovom saradnjom iz razloga što smo prošle godine pokrenuli studijski program Zaštite na radu i zaštite od požara. Obaveza fakulteta je da obezbijedi kvalitetan studijski program studentima. Uspostavljanjem novog studijskog programa pojavila se potreba za obavljanjem praktičnih vježbi u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici. Nadam se da ćemo ovu saradnju proširiti i na realizaciju zajedničkih projekata u Sektoru zaštite od požara i zaštite na radu“, kazao je dekan Bikić. Naveo je da će u ovoj akademskoj godini biti upisano 20 redovnih i pet samofinansirajućih studenata na studijskom programu Zaštite na radu i zaštite od požara.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno