Politika

Saopćenje za javnost; Posjete gradskim Mjesnim zajednicama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST: Posjete gradskim MZ – pažljivim planiranjem i ulaganjem nastavljamo uljepšavati grad i rješavati probleme po prioritetima koje nam sugrađani delegiraju

U okviru nastavka redovnih posjeta mjesnim zajednicama, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u petak je sa svojim saradnicima posjetio četiri gradske mjesne zajednice.
Posjete su upriličene mjesnim zajednicama Sejmen, Jalija, Nova Zenica te Blatuša.

“Nastavljamo naše redovne obilaske sugrađana. Želja mi je iz prve ruke dobiti informacije dokle se stiglo s radovima koje smo započeli ali i o novim prioritetnim aktivnostima koje su mjesni povjerenici dogovorili s njihovim sumještanima. U gradskim sredinama ćemo nastaviti preostale infrastrukturne radove, u prvom redu tu su komunalni radovi, rekonstrukcije ulica, iznalaženje rješenja za nedostatak parking mjesta i druge pojedinosti. Zahtjevi su manji u odnosu na protekli period, to je evidentno i pokazuje kontinuiranu brigu Gradske uprave za potrebe građana. Naravno, nije moguće uraditi sve ali krećemo se zadovoljavajućim tempom,” istakao je gradonačelnik Kasumović.

U mjesnoj zajednici Sejmen dogovorene su rekonstrukcije prioritetnih saobraćajnica. Gradonačelnik je prezentovao projekte koji su u toku ali i saslušao građanske inicijative te izraze zahvalnosti mještana ove mjesne zajednice u koju se po njihovim riječima, nije ovoliko investiralo od 60-ih godina.

Mjesnoj zajednici Jalija predstoji temeljita rekonstrukcija društvenog doma. Važno je to iz razloga što su mještani ove gradske mjesne zajednice jedni od najaktivnijih te zaslužuju adekvatne prostore za svoje djelovanje. Izražena je potreba za rješavanjem parking mjesta te je usaglašeno da se rješenje iznađe s JP “Parking Servis” d.o.o. Zenica. Gradonačelnik je pojasnio kako funkcioniše program utopljavanja zgrada te izrazio nadu da će građani iskazati svoju zainteresovanost za ovaj jedinstven program koji ma svoje mnogostruke benefite.

U Novoj Zenici gradonačelnik Kasumović se sa mještanima susreo pored nacionalnog spomenika BiH zgrade “Papirna”. Tu je saslušao potrebe građana Nove Zenice koji se uglavnom odnose na infrastrukturne radove. Istaknut je problem zgrade “Papirna” ali pojašnjeni proceduralni izazovi zbog zaštite ovog nacionalnog spomenika naše zemlje.

U Blatuši su mještani zahvalili gradonačelniku Kasumoviću na brojnim projektima koji su do sada realizovani te izrazili svoju spremnost da udruženim snagama s Gradom Zenica nastave poboljšavati uslove življenja u ovoj mjesnoj zajednici. U narednom periodu predstoje radovi na rasvjeti šetališta kraj rijeke Bosne, uređenju zelenih površina te izgradnji autobuskog stajališta.

Mještanke Blatuše su predstavile gradonačelniku Kasumoviću plan rada novoosnovanog UG “Blatušanke” te su ga pozvale na svečanost kojom će ozvaničiti svoje djelovanje.

“Drago mi je da čujem kako se osnivaju udruženja građana. Žene, mladi, penzioneri, sportisti i svi drugi se trebaju organizovati i biti aktivni. Gradska uprava sa mnom na čelu će pomoći svako udruženje jer je to put kojim direktno potičemo građane na učestvovanje u životu grada jer ipak grad čine aktivni građani, prije svega,” istakao je gradonačelnik Kasumović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno