Politika

Saopćenje za javnost: Ponašanje gradonačelnika za javnom govornicom izvan civilizacijskih i etičkih normi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Ponašanje gradonačelnika za javnom govornicom izvan civilizacijskih i etičkih normi  – Zenica i njeni stanovnici nadaleko su poznati po svojoj toleranciji, dobronamjernosti i trpeljivosti. Ipak, ima neka mjera koja je i za Zeničane definirana kao duboka granica trpive podnošljivosti. Čega je dosta – dosta je!

Zenica je uvijek prepoznavala i cijenila prave vrijednosti, pa i onda kada je to bilo na štetu njenih stanovnika, radnika, kulturnih radnika, navijača, ali ponašanje sadašnjeg gradonačelnika poodavno je izišlo iz okvira poštivanja ljudskog dostojanstva, standardiziranih etičkih normi i onog dobro poznatog ponosa zeničkog čovjeka. Podsjetimo se samo nekih populističkih nastupa sa javne gradske govornice koji nisu dostojni zeničkog gradonačelnika koji nas svojom funkcijom predstavlja, a koji se odnose na prijetnje i omalovažavanje naših ratnih komandanata, prosvjetnih radnika, sistema visokog obrazovanja, zdravstva, najobespravljenije kategorije našeg društva – penzionera i svih drugih sa široke liste prepotentnog političkog diskursa orijentiranog samo na ličnu populističku promociju i političku i ekonomsku elitizaciju.

Gospodo penzioneri – je li vaša uloga u društvu da se prema nekim izjavama gradonačelnika sa gradske govornice, upućenih prema nekim penzionerima, praktično svodi samo na očekivanje da što prije oslobodite penzioni fond? O poboljšanju uslova vašeg liječenja da i ne govorimo!

U nekom svom ratu sa svojom dojučerašnjom strankom koja ga je iznjedrila važnije su mu dnevno-političke rasprave oko zemljišta na kojem je bolnica smještena i s kojim već decenijama upravlja od suštinskog pitanja – kako ostvariti kvalitetno liječenje bez participacije, a koja je sve izvjesnija zbog potencijalnog nametanja poluprivatizacijskih i privatizacijskih interesa pojedinaca u vezi s tim šta je bolničko, a šta nije, po principu: šta je starije – kokoš ili jaje?

Krajnje je vrijeme i pozivamo istražne organe, prije svega MUP ZDK, da pregledaju snimke sa dvije posljednje sjednice Gradskog vijeća, te da provjere prijetnje upućene sa javne gradske govornice prema pojedinim gradskim vijećnicima i da u skladu s tim i svojim nadležnostima procesuiraju ponašanje koje je prema našem mišljenju suprotno zakonskim propisima. Jer, konačno, zakoni su i doneseni kao norme društvenog ponašanja, da ih se svi podjednako pridržavamo i poštujemo ih! S druge strane, sigurni smo, da će građani Zenice znati kako da se ubuduće odnose prema ovakvom bahatom ponašanju svoga sadašnjeg gradonačelnika.

Gradski odbor A-SDA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno