Politika

Saopćenje za javnost Platforma za progres Zenica: Medijska blokada u Gradu Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost Platforma za progres Zenica: Medijska blokada u Gradu Zenica – Zadnji je dan kampanje za Lokalne izbore 2020 i kao nova politička stranka koja ove godine prvi put izlazi na izbore, Platforma za progres želi da istakne da je svoju kampanju vodila na fer i korektan način, što zapravo i jeste jedina opcija koja je u skladu sa naših pet principa, a to su: država, znanje, poštenje, mladi i odgovornost.

Međutim, moramo da se osvrnemo na rad medija u našem gradu, te sada možemo da konstatujemo da je u Zenici vladala svojevrsna informativna blokada, naročito za pojedine stranke, dok su za neke druge stranke određeni mediji namijenili kompletan svoj informativni potencijal.

Činjenica je da u Zenici nije organizovana niti jedna javna televizijska debata ili sučeljavanje kandidata različitih političkih subjekata. Lokalni TV emiteri su bili dužni da ih upriliče, te su time birače uskratili za informacije koje bi im pomogle pri izboru njihovih predstavnika za iduće četiri godine.

Saopštenja koja smo slali prema web portalima u toku ove kampanje nisu objavljivana, s izuzetkom Zenicabloga koji je besplatno objavio naša saopštenja. Ističemo besplatno, jer su nam neki web portali tražili da platimo objavu saopštenja za javnost. Drugi web portali nisu ni odgovorili na naše e-mailove sa saopštenjima, niti su ih objavili.

Nakon svega ovoga, možemo zaključiti da je Platforma za progres vodila svoju kampanju, oslanjajući se prvenstveno na društvene mreže i na direktni razgovor sa građanima Zenice za našim info pultovima.

Pozivamo sve građane Zenice koji imaju pravo glasa da 15.11.2020. godine izađu na izbore i da glasaju, jer je to naše osnovno demokratsko pravo. Izaberite predstavnike koji će vas pošteno i iskreno zastupati. Platforma za progres ima listu od petnaest kandidata za Gradsko vijeće Zenice i za sve njih garantujemo da će raditi i ponašati se u skladu sa naših pet principa.

Platforma za progres

Gradski odbor Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno