Politika

Saopćenje za javnost: održana 44. sjednica Gradskog vijeća Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: održana 44. sjednica Gradskog vijeća Zenica – Danas je održana 44. sjednica Gradskog vijeća Zenica.

Pred vijećnicima se našlo dvadeset tačaka dnevnog reda, od kojih je većina usvojena jednoglasno i bez rasprave.

Među najvažnijim su svakako Nacrt izmjene Regulacionog plana “Centar II” Zenica, Prijedlog odluke o usvajanju Regulacionog plana “Privredno-poslovna zona Zenica-Sjever” te Prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za proširenje kapaciteta Trening centra Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.

Razlozi za utvrđivanje javnog interesa ogledaju se u iskazanim potrebama za proširenjem kapaciteta Trening centra u Zenici.

Radi se o istom modelu kakav je postojao u vrijeme izgradnje Trening centra Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici. Sada se samo proširuju kapaciteti. Gradska uprava Zenice ima izuzetno dobru saradnju sa NS/FS BiH. Smatram da će realizacija Projekta proširenja kapaciteta Trening centra doprinijeti poboljšanju slike grada Zenice u sportskom, privrednom ali i svakom drugom smislu“, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Vijećnici su podržali Prijedlog Zaključka o upućivanju zahtjeva Vladi Federacije BiH, Poreznoj upravi Federacije BiH i Federalnom ministarstvu finansija da promptno pristupe rješavanju po žalbama pravnih lica iz grupe “Lutrija, igre na sreću, sportske kladionice” podnesenih protiv prijava komunalne takse po Odluci o komunalnim taksama Grada Zenica.

Usvojeni su Izvještaj o poslovanju JP za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. Zenica za prethodnu godinu i Izvještaj o poslovanju JP “Zenicagas” d.o.o. Zenica za period 01.11.-31.12.2018. godine.

Također, Gradsko vijeće Zenica podržalo je izvještaje o radu javnih ustanova Centar za socijalni rad Zenica i Dom-porodica Zenica u 2018. godini.

Nije prihvaćena inicijativa JU Muzej Grada Zenica da se tzv. “Konjska česma” preimenuje u “Carevu česmu”.

Danas smo pokazali da možemo biti konstruktivni i raditi za dobrobit naših građana. Hvala svima koji su svojim prijedlozima pokazali interes da promijenimo stvari na bolje. Ovo je način na koji trebamo nastaviti djelovati“, istakao je na kraju sjednice gradonačelnik Kasumović.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno