Politika

Saopćenje za javnost: Odlazeći gradonačelnik izgubio kompas

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Odlazeći gradonačelnik izgubio kompas – U sinoćnjoj emisiji, sada je to svima jasno, od njega nelegalno ‘privatizirane’ RTV Zenica, odlazeći gradonačelnik se ničim izazvan obrušio na Stranku demokratske aktivnosti A-SDA.

Vjerovatno svjestan gubitka ugleda i popularnosti kod građana našeg grada, kojima ne pripada ni po jednom osnovu, odlazeći gradonačelnik je svoj bijes prosuo na A-SDA stranku. Na taj način nas je etiketirao kao glavnog krivca za pad njegovog izbornog potencijala i predstojeći gubitak izbornog procesa.

Njegova ‘privatna’ RTV Zenica samo je njemu pružila mogućnost predizborne kampanje u za to nedozvoljeno vrijeme. Vlastodržac je na taj način drsko  demonstrirao zloupotrebu vlasti i bezobzirnu silu nepoštivanja zakonskih ograničenja i zabrana. Da li je to ispravna poruka koja priliči nama Zeničanima, je li to apel za nepoštivanje društvenog poretka ili njegov poziv građanima na  anarhiju u slučaju gubitka vlasti?

Stranka demokratske aktivnosti A-SDA je demokratska stranka koja na prvo mjesto stavlja običnog čovjeka, gdje sigurnost i poboljšanje standarda građana nemaju alternativu.

Ovakvo neprihvatljivo ponašanje i djelovanje gradonačelnika na odlasku, putem zloupotrebe medijskog prostora, svakako će biti predmet procesuiranja od strane pravosudnih organa, ali i nadležnih izborno-regulacionih tijela zbog prijevremene kampanje, zloupotrebe medija i govora mržnje.

Pozivamo RTV Zenica da omogući medijski prostor predstavniku A-SDA stranke, kako bi bio u mogućnosti da odgovori građanima na iznesene optužbe i govor mržnje odlazećeg gradonačelnika.

Televizijski nastup pun mržnje i nesuvislih navoda odlazećeg gradonačelnika svakako je za žaljenje. Posebno je žalosno je da on vlastitu promidžbu i opravdanje za neispunjenje predizbornih obećanja zasniva na neprimjerenom spominjanju i kleveti djece političkih neistomišljenika, zaboravljajući pri tome da svi imamo djecu prema kojoj moramo imati posebnu odgovornost i senzibilitet. Zaista ga posebno žalimo!

Gradski odbor A-SDA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno