Politika

Saopćenje za javnost: Odgovor gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića direktoru Kantonalne bolnice Zenica Rasimu Skomorcu

Današnja posjeta prof.dr. Mirsada Kacile, svjetski priznatog kardiologa probudila je duhove onih koji su preko leđa građana Zenice, a pod okriljem tobože borbe za njihovo zdravlje, pokušali ostvariti milionsku zaradu.

Građani, a još manje ja, nismo iznenađeni što je prvi u odbranu SDA medicinskog lobija stao direktor najlošije bolnice u državi, Rasim Skomorac.

Gospodine direktore, vi ste zemljište građana Zenice, po primjeru vašeg stranačkog šefa Miralema Galijaševića, koji je ojadio radnike Krivaje i mnogih drugih preduzeća iz našeg kantona, za što nažalost nikada nije odgovarao, namjeravali preprodati po vašoj stranci dobro poznatom receptu, o čemu najbolje svjedoči ovaj prilog ugledne TV kuće Al Jazeera Balkans kojeg dostavljam svim medijima.

Gospodine Skomorac, Grad Zenica je 04. marta ove godine dao saglasnost, a Gradsko vijeće četiri dana kasnije jednoglasno usvojilo Prijedlog zaključka o saglasnosti na izvođenje radova rekonstrukcije i nadogradnje postojećih objekata u svrhu rekonstrukcije Kantonalne bolnice Zenica.

Direktore, bavite se svojim časnim pozivom, angažujte školovane i kvalitetne medicinske kadrove, uposlenima u bolnici osigurajte adekvatne uslove za rad, a građanima Kantona zdravstvenu zaštitu kakvu zaslužuju. Nisu ovi ljudi, a ni ljekari i medicinsko osoblje KB „Zenica“ zaslužili da im zbog koalicije i opstanka SDA na vlasti u Zeničko – dobojskom kantonu, za direktora naučno – istraživačkog rada postavite moga prijatelja dr. Čehića, jer jadna je ona majka kome on bude razvijao bilo što, a kamo li nauku.

Gospodine Skomorac, umjesto što se hvatate pera i preko kupljenih medija pišete političke tekstove, pozivam vas da se zabavite svojom strukom i Zeničanima, kao i stanovnicima ostalih 11 općina Kantona objasnite, zbog čega je u zdravstvenoj ustanovi kojom upravljate vi i SDA, najveća smrtnost u Bosni i Hercegovini. Vođenje Grada i brigu za njegovu i imovinu koja pripada svim građanima Zenice, prepustite njihovom gradonačelniku.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: