Politika

Saopćenje za javnost: Nastavak nepoštivanja odluka Gradskog vijeća Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nastavku nepoštivanja odluka Gradskog Vijeća Grada Zenice i ugovora između Toplane Zenica i Grada Zenice ,a vezano za zagrijavanjem daljinskim grijanjem i JP Vodovod i kanalizacija doo Zenica se  priključilo  ne poštivanju odluke i zakona.

JP ViK doo Zenica nakon intervencija na vodovodnim instalacijama tj. mreži i otklanjanju kvarova kod završnog sloja umjesto asfalta na putnoj infrastrukturi ugrađuje beton.

Odlukom Gradskog Vijeća je definirano da kod intervencija svih komunalnih radova izvođač  mora vratiti u prvobitno stanje svu  putnu infrastrukturu  kao i zelene površine.

Ovim radnjama rukovodeći kadra JP ViK doo Zenica nanosi ogromnu štetu i sramotu četvrtom gradu u BiH.

Da bude još interesantnije radnici ViK-a vrše radove na završnom dijelu sanacije sa betonažom, ako se još uzme u obzir da je JP ViK doo Zenica  profitabilno preduzeće u Gradu Zenica.

Nadležne i odgovorne službe ne rade svoj posao za koji su plaćeni novcem poreznih  obveznika Grada Zenice.

Nadzorni organ JP za prostorno planiranje i uređenje Grada Zenice, Služba za inspekcijske poslove Grada Zenice, Služba za vodoprivredu i putnu infrastrukturu i mjesne zajednice ne rade u interesu građana Grada Zenice.

Zahtijevamo da odmah intervenišu i da nalože izvođaču radova da sve sanacije izvrši u skladu sa zakonom i pravilnikom.

Zakon o putnoj infrastrukturi i bezbjednosti saobraćaja kao i pješaka se ne poštuje što je i vidljivo iz priloženog.

Od izabranih u Gradskom Vijeću  Grada Zenice u trenutnom stanju zahtijevamo da rade u interesu svih građana Grada Zenice,a ne da se na sjednicama kao i na društvenim mrežama časte sa uvredama i vrijeđaju inteligenciju svih građana.

Gradska organizacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu Zenica!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno