Zenica

Saopćenje za javnost: Nakon više od 50 godina mještani Gornjih Kozaraca dobili pitku vodu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon više od 50 godina čekanja, mještani Gornjih Kozaraca kod Zenice danas su dočekali da imaju pitku vodu na slavinama, a kanisteri i problemi u vodosnabdijevanju od sada su prošlost.

Svečanom otvaranju i puštanju na korištenje vodovoda mještanima ovog naselja prisustvovao je gradonačelnik Fuad Kasumović, koji nije krio zadovoljstvo što je za desetine domaćinstava trajno riješen problem pitke vode.

“Zahvaljujući upornim i vrijednim ženama ovoga mjesta, Kozarčani danas imaju vodu. U Gradskoj upravi sam intervenisao, od vodovoda koji smo morali dovesti do Grma kako bi rasteretili izvor Kozlovac, do izgradnje bazena da bi ovi ljudi mogli dobiti vodu. Istina, trajalo je to nepune dvije godine, ali danas imaju vode u izobilju”, poručio je gradonačelnik Kasumović, koji je potom u prisustvu mještana predao na korištenje novoizgrađeni vodovod.

I ovom prilikom još jednom je naglasio kako će ovaj problem, iako živimo u 21. vijeku, riješiti i u ostalim mjestima koja ni danas nemaju pitku vodu.

Inače, izgradnja vodovoda Kozarci započela je 2020. godine, a ukupna vrijednost projekta je 102.960 KM. Grad Zenica je iz Budžeta snosio i 50 posto troškova priključka mještana Gornjih Kozaraca na vodovodni sistem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno