Politika

Saopćenje za javnost: Ministru Isaku zahvalnica Crvenog križa ZDK za zasluge u borbi protiv COVID-19

Saopćenje za javnost: Ministru Isaku zahvalnica Crvenog križa ZDK za zasluge u borbi protiv COVID-19 – Ministru za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnelu Isaku, koji je i komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite, Predsjedništvo Crvenog križa Zeničko-dobojskog kantona dodijelilo je Zahvalnicu za izvanredne zasluge u blagovremenom i sistematskom reagovanju tokom COVID-19 pandemije, te pružanju svih drugih interventnih, humanitarnih i moralnih usluga građanima Zeničko-dobojskog kantona.

Zahvalnicu ministru Isaku danas je uručio predsjednik CK ZDK Marko Sinanović na sjednici Skupštine Crvenog križa ZDK, organizacije koja godinama djeluje na principima humanosti, dobrovoljnosti, nepristrasnosti, neovisnosti, neutralnosti, univerzalnosti i jedinstva.

Svaka zahvalnica imponira dobitnicima, ali predstavlja i obavezu da u narednom periodu uložimo više napora i zalaganja te postignemo još bolje rezultate, bez obzira na koju oblast djelovanja se odnosi. Zaista sam zahvalan Crvenom križu ZDK na dodijeljenom priznanju, a posebno radostan zbog činjenice da su uručena priznanja svečani čin obilježavanja uspjeha naše zajednice da među evidentiranom broju zaraženih pandemijom koronavirusa COVID-19 nije zabilježen nijedan smrtni slučaj, što i u odnosu na puno razvijenije države predstavlja izuzetan uspjeh“, kaže ministar Isak.

Saopćenje za javnost

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem